Är det bara jag som har lackat ur?

För mig är det inte ovanligt att när något nytt kommer ut på marknaden och/ eller blir ett ”mode”, vare sig det handlar om kläder till mig själv  eller grejer till hästen så tycker jag initialt att det är fult/ ingenting för mig men ju längre tiden går desto mer vänjer jag mig och det kan mycket väl sluta med att jag själv köper den aktuella prylen och då så klart tycker att den är snygg.

Jag har väntat på att denna känsla ska infinna sig vad gäller LACK-produkter, både vad gäller huvudlag och stövlar men nej….ingen positiv reaktion från min sida (än?).

För mig har lack alltid varit ett ”billighetsmaterial” och jag ser liksom inte grejen med att som på tex huvudlag blanda vanligt läder med lack. Det ser bara konstigt ut.

Och lackstövlar- nej…det är på tok för mycket cirkus och ”Spanska ridskolan” över det hela- det ser inte det minsta ”classy” ut tycker jag utan bara billigt.

Men vad säger den samlade läsekretsen; är det jag som inte har fattat grejen?

Och ni som har lack-saker: håller de bra kvalité eller slits de onormalt fort och ser trist ut efter ett tag?

Läste för övrigt på nätet att Hööks har kommit med en billig variant på dressyrstövel med lackad utsida, den kan ni se här:

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=200085

23 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Bondage?!?!?! Ha ha ha…jag tror jag skrattar ihjäl mig…Just DEN tanken har faktiskt inte slagit mig- däremot att ryttarna i Spanska ridskolan har lackstövlar liksom vissa cirkusartister och det är väl inte dessa rid-kategorier som jag (vill) identifierar mig med.

      Svara
  1. Lena B

    Allt bling går ju hem hos mig:-)! Lack är jag inte lika tokig i men har faktiskt helt nyligen införskaffat ett träns där nosgrimman är lack och resten vanligt läder. Har inte köpt hela konceptet men kan tycka att ngn lackad detalj kan vara fint. Lackstövlar finns inte på önskelistan, men precis som du skriver Birgitta så händer det ju att man ”vänjer” sig och börjar gilla ngt som man från början aldrig kunde tänka sig att vilja ha – så man ska väl aldrig säga aldrig…

    Svara
  2. Madeleine

    Jag är trögstartad vad det gäller mode.
    Tycker lack ser fjantigt ut. Speciellt i komb med bling.
    Men när fan blir gammal blir han religös. Så man vet aldrig.
    Jag har ändrat mig förr.

    Svara
    • Birgitta

      Jag gissar att detta med lack i alla fall delvis är en generationsgrej, dvs något som mer attraherar yngre människor.
      Minns då en bloggare i 20-års åldern visade sina 8000-kronors lackstövlar och jag mest kände ”jag skulle inte ens tagit emot dom om jag fick dom gratis” medan i princip alla hennes läsare var i total extas över stövlarna.
      Har också roat mig med att försöka kolla vad ”proffsen” rider med för stövlar och där är det nästan inga som rider med lack-stövlar.
      Men jag säger som Madeleine: man ska aldrig säga aldrig; rätt som det är kanske jag blir Birgitta 20 år och köper mig ett par lackisar…..

      Svara
  3. Anna-Karin Eng

    Nä, inte lack. Och sen är ju jag rena bakåtsträvaren vad det gäller formgivning på hästsportsutrustning.

    Svara
  4. Cecilia

    Tycker att lack är skitfult generellt MEN införskaffade ändå ett par svarta lackboots med fårskinn från Hööks (fråga inte varför..). Hur som helst blev jag positivt överraskad av en sak, nämligen hur oerhört enkelt det var att rengöra bootsen, bara torka av och sedan var de som nya! Så utseendemässigt är väl lack ingen favvo, men det är lätt att hålla rent! 🙂

    Svara
  5. Liv

    Håller med Silverbjälke till punkt och pricka! Lack för tankarna till bondage, piskor och annat som inte alls hör hemma i hästvärlden. Det ser fult och billigt ut och som du Birgitta ifrågasätter jag också starkt hållbarheten. Spontant känns det som att det skulle spricka lätt och bli matt. Vad är nästa? Gummiträns? Hahaha …

    Svara
  6. jannike

    Har lack på ett av mina träns nosgrimma och tycker det är snyggt, men vill inte ha mer än så. Börjar också sakta men säkert gå över till mina dyrare vanliga träns

    Svara
  7. CeciliaL

    Lacktrans = skitfult.
    Billiga lackstovlar = skitfult.
    Svindyra lackstovlar pa ung tuff cool tjej med SMALA ben = snyggt!
    Lackstovlar pa medelalders tant (som mig) = inte coolt.
    Sen gillar jag inte de dar fula blingiga pannbanden som hanger ner for halva pannan i en bage liksom… Na, de ska sitta tvars over.

    Svara
    • Birgitta

      Tycker inte heller den modellen på pannband är snygga.
      Har för övrigt noterat att utbudet på bling-bling-pannband verkligen har exploderat och där skulle jag faktiskt kunna tänka mig ett till Vicks.
      Dock känner jag i alla fall i dagsläget att jag verkligen inte skulle betala flera hundra spänn för en sådan liten huvudlagsdetalj men om jag FICK ett (och någon visste hur man skulle trassla ur det ordinarie pannbandet från mitt rundsydda träns och sätta på detta i stället) så hade jag tacksamt tagit emot det.

      Svara
      • CeciliaL

        Det ar nastan sa att JAG skulle vilja ha ett blingpannband!! 🙂 Har forresten just tagit emot leverans av hans nya distanstrans (den dar presenten fran mamma som jag namnde for nagra manader sedan, men inte kommit mig for att bestalla forran nu): morkblatt med litet diskreta silver ’overlay’ pa pannband och nosgrimma). Men nog ar jag sugen pa ett flott svart ladertrans ocksa… hehe…

        Svara
  8. Frida

    Är inte så förtjust i lackat. Kanske på ett par dyra fina dressyrstövlar men jag föredrar ändå glansen man putsat upp före lack. Nosgrimmor ser bara billigt ut för att inte tala om hela träns.
    Men jag gillar bling i lagom mängd, pannband (böjda gillar jag till skillnad från CeciliaL) är det fint med lite bling på och på lite diskreta ställen på ngt spänne på stöveln t ex men inte för mkt då ser det bara billigt ut….

    Svara
  9. Lindha

    Lackboots använder jag, både snyggt och praktiskt att göra rent. Lackstövlar tycker jag ser plastigt ut, samma som lackad nosgrimma. Mycket snyggare med ett par snygga putsade stövlar. Nu finns de ju stövlar med ”borstad” yta, lite blankare än vanliga men absolut inte lika plastiga som lack 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Intressant att så många här delade min tveksamhet till lack- jag trodde jag skulle överösas med kommentarer om att jag är en bakåtsträvare som inte hänger med i modesvängarna.

      Detta stärker mig ännu mer i teorin om att det är en generationsfråga.

      Svara
  10. Petra

    Jag är inte heller imponerad av lack och tror inte jag kommer vänja mej. Har ju precis vant mej vid blingade pannband. 😉

    Svara
  11. Madeleine

    Pannband med bling har jag haft ganska länge, dessutom nerböjt.
    Jag är nog ganska trendig då?!

    Svara
  12. Minstral

    Var inne på Hööks och kollade lite på deras ”lackstövlar”, är så skitfula så det finns inte, ser ut som en billig gummiridstövel. Jag kan tycka att de dyra lackstövlarna är snygga faktiskt, men inget går ju upp mot en rejält putsad läderstövel. Bling däremot har jag svalt med hull och hår, bara älskar det!

    Svara
    • Birgitta

      Intressant med Hööks-stöveln.

      Gissar ändå att vi kommer att få se dessa lackisar en masse på tävlingar i vår och nu när de finns tillgängliga även för pöbeln kommer nog de som lagt jättesummor på sina tidigare lite exklusiva stövlar att börja snegla på andra modeller.

      På tal om ”misslyckade” kopior får jag nog annars säga att den kopia på Golden Stripe-täcket som Hööks kom med för flera år sedan var något av det värsta/ fulaste jag sett. Kan inte förstå att folk köpte dom?!?!?

      Mina första ridår tillbringades ju på Malmö Civila Ryttarförening där Jana Wannius hade sina tävlingshästar när han var i sina glans dagar. Han verkade ha ett outsinligt lager av ÄKTA Golden Stripe-täcken och har man en gång sett hur dessa ser ut så kan man bara fnysa åt Hööks junk.

      Svara
  13. rackemarie

    Lackboots som blev repiga på en gång, men annars lättavtorkade. Skulle kunna tänka mig lack på träns men inte på stövlar. Tänk 8000 kr och ett litet skrap i sargen. Annars gillar jag bling och blankt, men är lite som du där Birgitta och undrar hur jag ska få på blinget på rundsydda tränset.

    Svara
    • Birgitta

      Du har ju ett likadant (snyggt 🙂 ) träns som jag Marie så när du har figgat ut hur man byter ut pannbandet får du gärna återkomma. Jag ger mig inte ens på att försöka….

      Svara
  14. Susanna

    Jag är inte så förtjust i lack över lag, men just de där stövlarna hade gärna fått flytta in till mig 🙂

    Svara
    • Minstral

      Jag tyckte och tänkte likadant när jag såg stöveln på nätet, men jag kan lova dig att verkligheten inte alls stämmer överens med den bilden. De är plastiga och skitfula i verkligheten. Jag blev väldigt besviken för jag föll ganska pladask när jag såg bilden först.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>