Måndag- på banan

Idag blev det ett pass på grusbanan och som så ofta numera i strålande solsken.

Jag läser på nätet att en del är missnöjda med rådande sommarväder men jag kan absolut inte klaga- här har det varit jättemånga soliga dagar hur länge som helst nu.

Även Vicke kändes idag, precis som för det mesta väldigt fin och jag är glad för varje dag som det känns så.

Nu när vi är lite mer igång har jag bestämt mig för att ta itu med den jäkla mellantraven en gång för alla.

Djuret kan inte öka med kadens utan trummar bara iväg fortare med benen- spring, spring, spring utan något som helst ”häng”.

Men med regelbundna övningar, ständiga variationer mellan samlad trav och ur detta försök till lite längning ska det väl förhoppningsvis bli lite bättre.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Jag har upptäckt att Luzen har lättare att fatta det där med att inte öka spring,spring,spring när vi tränar ökningar i skogen faktiskt 🙂 Antar att det är för att han har lite bättre bjudning där och då vågar jag hålla emot mer i handen och lyfter framdelen på ett annat sätt (missförstå mig rätt, jag drar inte ihop honom) så att kadensen kommer 🙂

    Svara
  2. Jenny

    Jag har ett motsatt problem… Min häst länger stegen för mycket, jag vill att han ska bli kvickare.. Särskilt när vi tränar hoppning, jag vill ju så klart att han länger stegen också – men det kan han alldeles utmärkt redan 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>