Dagens (gångarts)fråga

Lite konstig dagens fråga måhända men jag undrar vilken som är er favoritgångart när ni rider och varför?

Jag har nämligen hastigt och lustigt fått en ny favorit- efter att i princip alltid ha föredragit galoppen hos alla mina hästar (så även med Vicke tills nu) så vill jag plötsligt bara trava, trava, trava, trava 🙂 !

Verkligen komiskt kan man ju tycka om man vet att jag på fullt allvar trodde att jag kanske skulle behöva sälja Vicke eftersom jag de första månaderna knappt kunde sitta på honom utan att skumpa så det gjorde mig gråtfärdig (och svimfärdig av trötthet).

Nu tycker jag traven är så rolig eftersom jag kan reglera den mer och mer, inte ökningarna ännu men arbetstraven och den samlade traven.

Men som sagt; vilken gångart föredrar ni och varför?

Ps: SKRITT är urtråkigt och kunde gärna avskaffas 🙂 !

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Galopp alla gånger! Rolig gångart att arbeta med på banan, och ännu roligare i skogen och på stranden.

  Svara
 2. Linda

  Jag gillar galoppen bäst. Sen är det väldigt härligt med piaff och passage inom gångarten trav. Den ”vanliga” samlade traven och ökningarna skulle jag kunna vara utan ;).

  Svara
 3. Jessika

  Trav med Sam, hans trav är riktigt fin men galoppen är svag och markbunden än så länge. Galopp med Casey, han har en rund och go galopp!

  Svara
 4. jannike

  Innan var det alltid, galoppen. Med Zorro är det traven eftersom att hans galopp är så stor och just nu inte särskilt reglerbar. Traven däremot är reglerbar.

  Svara
 5. CeciliaL

  Forut alltid traven, da jag haft flera hastar med helt fantastisk trav som man kunde fortsatta med hur lange som helst. Nu ocksa traven, men har problem att reglera den da P drar ivag med sjumilastovlarna och liksom bestammer sjalv, men vi arbetar pa det. Annars alskar jag galopp pa en balanserad hast, men aterigen med P ar det just nu fullt os medvetslos med fuskiga och ovantade skyggningar som avskracker fran att galoppera, annars ar jag definitivt en san dar rejsa-runt-i-full-kareta-ponny-ryttare! P ar nog den forsta som jag verkligen gillat att skritta med for han verkligen marscherar fram med oronen spetsade samt lyssnar pa ens minsta vink – ror man en fena far man genast response, vilket ar trevligt!

  Svara
 6. Titti

  Galopp!! Håller med dig till 110% att skritt är TRÅKIGT, TRÅKIGT, TRÅKIGT! / Ensombara skrittarförtillfället

  Svara
 7. Hedwiginnan

  Jag tycker absolut att traven är roligast på min häst då jag kan göra så mycket med den. Galoppen är jobbig eftersom den är så stor och känns oftast som att hon är all over the place. Inte sådär jättelätt att reglera heller. Men emellanåt så bjuder hon på riktigt fin galopp och då är den fantastisk att rida. 😀 Skrittjobb är skittråkiigt men otroligt nyttigt och lösgörande tycker jag.

  Svara
 8. Linda

  Äsch, jag gillar skritt för då hinner jag tänka och få med min egen kropp. Jag är inte så snabb 🙂
  Alla gångarter har sin tjusning och det beror mycket på viken häst man sitter på.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>