Skrockfulla eller bara med ”idéer”?

Idag tänkte jag att vi skulle avslöja våra mer udda/ knäppa/ pinsamma ”idéer” kring vårt hästeri och jag ska förklara närmare vad jag menar med det.

Jag undrar om ni har någon vana eller liknande som ni alltid gör av så att säga skrockfulla skäl och inte för att det ligger någon logik eller dylikt bakom?

För man kan ju tex alltid vilja mocka innan man rider men då beror det nog troligast på att man ”vill ha det gjort”, inte för att man är skrockfull medan det kan te sig långt mindre logiskt om man säger tvi tvi när man ser en svart katt korsa vägen eller så…Ja, jag tror att ni förstår men vågar ni avslöja era fixa idéer 🙂 ?

Eftersom jag tar upp ämnet får jag väl berätta om en fix idé som jag har- fråga mig inte varifrån den kommer för det vet jag inte och det är nog inget någon någonsin skulle lägga märke till hur mycket de än studerade min ridning.

Here goes: jag börjar alltid trava på samma ställe i ridhuset eller på utebanan (långsidan närmast våra gräshagar) och alltid i vänster varv.

När jag är på andra platser, typ tävlingar, gör jag likadant dvs ser ut den långsida jag anser motsvarar vårt egna ridhus långsida och så börjar jag trava där.

Tveklöst en helt ologisk fix idé, det erkänner jag men ni kommer inte att få se mig börja trava någon annanstans 🙂 .

Har jag väl travat de första stegen så att säga kvittar det mig lika var jag sedan travar och galopperar men starten är alltså helt fixerad 🙂 .

Så när jag nu har avslöjat att jag är spritt språngande galen vill jag höra om era idéer! Vågar ni eller vill ni påstå att ni inte har några 🙂 ?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  När jag har kvällsfodrat måste jag säga god natt till hästarna innan jag går in. Vi kan ju gå ut till huset både genom foderrummet och genom stallet, och maken gör oftast det förra. Om jag gör det måste jag tillbaka in i stallet och säga god natt, annars blir det så konstigt. Annars har jag nog inga konstigheter för mig vad jag vet.

  Svara
 2. jannike

  Jag låter ALDRIG hästen jag ska rida ha något strö eller diverse skit i svansen. DÅ kan det gå illa. Och även om jag vet att det troligtvis inte händer något så TÄNK OM?

  Svara
 3. AU

  Inte av något skrockfullt skäl men jag vill alltid ha samma rutin inför tävling. T ex vill jag alltid putsa mina saker samma dag som tävlingen även om det innebär att det blir väldigt tidigt på morgonen. Ingår i min ”uppladdningsrutin”. Men det är som sagt för att det är mitt sätt att börja fokusera på att tävla, jag tror alltså inte att det kommer gå dåligt på tävlingen om jag putsar dagen innan.

  Har också en rutin för hur jag drar sadelgjorden på min ena häst men det är heller inte av skrockfulla skäl utan av överlevnadsskäl (han har sadeltvång). Den rutinen är: Tredje hålet direkt, fjärde när benskydden är på, femte när han är tränsad, sjätte innan jag sitter upp, sjunde när vi skrittat en stund. Dock tar jag med mig den rutinen till den andra hästen som inte har sadeltvång men som säkert uppskattar ändå att sadelgjorden dras i små steg. 🙂

  Svara
 4. Malin

  Jag leder alltid hästen till ridhuset/ridbanan/en bit på vägen om jag rider ut – eftersom han har haft ryggproblem tidigare så vill jag inte hoppa upp på en ”kall” rygg. Min fixa idé är dock inte detta, även om en del tycker det, utan att jag efter denna promenad måste lossa sadelgjorden och rätta till sadeln, även om jag kan se att den inte har rört sig en millimeter. Det känns liksom bara bättre om jag har gjort det 😀

  För övrigt så börjar jag också trava fram på exakt samma ställe på ridhus/ridbana, och vid samma märke i skogen (vi har bara två möjliga vägar att rida från stallet, så jag har ett träd på den ena och en sten på den andra). Alla är vi litt galna 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>