Mera söndag- en gång till

Det hör inte till vanligheterna med idag red jag faktiskt 2 gånger- dels dressyr i ridhuset i morse och dels skrittade jag ut på eftermiddagen.

Eftersom det fortfarande är både uppehåll och vindstilla ville jag passa på att lufta Vicke- jag lär knappast rida ut de kommande vardagarna eftersom det redan hinner bli mörkt innan jag är i stallet efter jobbet.

Vi fick en stillsam och odramatisk tur eftersom det faktiskt rådde ett fullkomligt lugn i och kring det hus där han så ofta har blivit skrämd och som jag har berättat om tidigare och det kändes skönt att Vicke fick den upplevelsen i bagaget- inte bara att det ”alltid” händer en massa där.

image

Denna nerlagda banvall är nästan alltid det bästa stället att rida på underlagsmässigt.

När alla andra vägar är stenhårda på sommaren brukar den fortfarande hålla sig mjuk.

image

Nej, det är varken havet eller några sjöar som skymtar längst fram bak i bild- det är översvämmade åkrar och så ser det ut lite överallt numera.

7 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jodå, det ÄR grönt fast kanske inte riktigt så grönt som just den första bilden ger sken av :). Det är faktiskt kameran som ljuger lite.

      Svara
  1. Prick

    För 100 år sedan när jag sysslade med fullblod red man alltid två gånger. På morgonen canter och på em lite jogg (ibland på asfalt :)). Tror inte man gör det i samma utsträckning längre, nu i skrittmaskin-tider?

    Svara
    • Birgitta

      För oss med hobbyhästar handlar det i mitt och vissa andras fall om tidsbrist och i andras fall stt de knappt har intresse nog att rida ens en gång om dagen.

      Detta är ju ett ämne jag berört många gånger- stt jag inte förstår varför vissa ens HAR häst när de rider så sällan och är tydligt ointresserade samtidigt som hästen kostar massor och tillbringar merparten av sin vakna tid i boxen.

      Men för många år sedan hade jag en stallkamrat som ofta red 2 ggr om dagen och den hästen (hopphäst) var både välriden och MKT framgångsrik.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>