Dagens (mobiltelefon)fråga

Idag undrar jag hur många av er som a) rider med mobiltelefonen på er,  b) använder telefonen under ridning och c) till vad i så fall?

För att svara på mina egna frågor så rider jag INTE med telefonen på mig vid dressyrridning- om inte annat för att det skulle kännas knöligt i ridbyxfickan. OM jag hade haft telefonen på mig hade jag mycket väl kunnat tänka mig att läsa något mail, skriva ett svar på någon bloggkommentar eller ta ett kort medan jag skrittade före eller efter passet.

När jag rider ut har jag ALLTID telefonen på mig, dels för att jag vill kunna bli nådd och dels för att jag betraktar det som en säkerhet om jag tex skulle ramla av.

Vid dessa tillfällen kan jag mycket väl använda telefonen som ovan.

Men hur gör ni och varför?

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Har den i jackfickan, ingen signal eller vibration, då jag ändå varken hör eller känner dem. Kanske tar något enstaka foto, annars har jag händerna fulla med prillig arab, haha… Har den med för att kunna få tag på hjälp (per SMS, då jag själv inte kan höra något på tfn) om något skulle hända. Rider alltid ut, och nästan alltid ensam eller med min 7åriga dotter.

  Svara
 2. Angelica

  Har den alltid med mig om något skulle hända, men ljudlös så jag slipper bli störd. Skulle kunna ta någon öronbild, men inget annat! Brukar ha händerna fulla ändå och vill ju njuta av ridturen i lugn och ro 🙂

  Svara
 3. Titti

  Har den alltid med ifall något skulle hända med mig eller dotter där hemma! Kan nog ibland bli en liten selfie med häst, öron- eller spegelbild;)!

  Svara
 4. Eva i Lux

  Pga mitt jobb måste jag – tyvärr – alltid ha mobilen klibbad i någon ficka/väska. Har den dock inte på mig om jag rider på hemmaplan, det är min kvalitétstid och då vill jag inte bli störd. Man rider ju inte i ridhuset en halv dag heller, lite tålamod måste de ha som vill ha kontakt!

  Jag rider mycket i naturen och helst ensam, då har jag den alltid i bröstfickan för min egen säkerhet. Två gånger har den varit en räddning; åkte av Prima i full kareta och bröt ett ben i hälen för några år sen, ringde då på upphämtningshjälp (Prima stod och åt gräs den maran!) 🙂 En annan gång ringde en totalt hysterisk kompis (då var jag också ute i bushen ensam med Calvin) Hon hade haft en olycka under transport av 2 hästar, varav en var rätt illa skadad och hon var så uppriven att hon inte klarade att ens ringa till veterinären. Tack vare min mobil fick jag tag på både nödhjälp och veterinär.

  Förresten, den helt onödiga blodiga skadan av hennes häst berodde på att hon inte säkrat bommen fram så den hoppade av, det unga stoet blev galet och ramlade, hästen bredvid fick panik. Den var sen ur spel nästan 2 månader. Får mig att undra förresten, hur kan man köra runt med hästar utan att först gå igenom säkerheten??? Skakar på huvudet.

  Svara
 5. frida

  Kan ha den med men skulle aldrig ringa, smsa, maila osv på hästryggen. När jag rider så rider jag. Tycker det är ett otyg med alla som sitter och skrittar på lång tygel och kollar mobilen samtidigt. Man kan omöjligt ha koll då. Hoppar hästen till så har man betydligt längre reaktionsförmåga. Tycker det är lika illa som att röka på hästryggen.

  Svara
  • CeciliaL

   Håller med , fast jag ser ingen som gör det faktiskt, kanske händer mer i ridhus? Eller bland tonåringar? Själv är jag medelålders distansryttare, haha…

   Svara
 6. Marie

  Alltid telefon med mig, ur säkerhetssynpunkt. Kan fejsbooka snabbt på snäll häst eller ta foto.
  Tyvärr är dagens mobiler totalt värdelösa ur ryttarsynpunkt, ingen svaraknapp, touch i all ära men en knapp för svar o en knapp för nej kan väl inte vara så svårt? Antingen är man så smutsig att fingrarna int fungerar eller så har man handskar på sig o ska fumla med grimskaft, tyglar etc o få av en handske för att kunna svara. Jätteopraktiskt. Jag som ville ha en mobil med bra kamera har en för mig för stor mobil, den går inte att ha i byxfickan så på sommaren måste jag ha en tunn väst med ficka eller nåt på mig när jag rider .

  Svara
  • Trasselkvast

   Vet inte någon av dagens mobiler som man inte kan programmera till att någon av sidoknapparna är svara/lägg på. Gå in i inställningarna och kolla!

   Svara
 7. Emelie

  Jag har alltid telefonen med mig när jag tränar. Främst för att kunna ta bilder till bloggen 😛 Näe, men säkerhetsaspekten finns förstås där. Har Knappen installerad så jag enkelt kan larma om något skulle hända.

  Försöker annars använda den så lite som möjligt under träning, vill vara fokuserad.

  Svara
 8. Sofia

  Har alltid med mig mobilen ur säkerhetssynpunkt, både när jag rider ut och i ridhus/ridbanan då jag ofta rider själv. När jag trimmar hemma brukar jag även använda mobilen för att lyssna på musik under ridningen 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>