Lördag- hos grannen

Idag gjorde jag något jag inte har gjort på ”tusen år”; tävlade på gräs!

Det var Staffanstorps ridklubb som hade tävlingar där högsta klassen var LA:3 och det var enbart för att det tar ca 5 minuter att köra dit (om man hade varit mycket ambitiös och haft en mycket trafiksäker häst hade man kunnat skritta dit) som jag valde denna tävling.

Annars är ju gräs ingen hit tycker jag även om just denna banan var förhållandevis ok eftersom den var ganska mjuk och inte så där nerslitet och stenhårt knögglig som en del banor tenderar att bli.

Vicke gick väl ett helt ok program tycker jag, inga större missar och ok bjudning vilket gav 64,3 % på vilket vi blev andra ekipage utanför placering i en liten klass.

image

Som så ofta numera konstaterar jag att det inte fanns något för Vicke att titta på- utmärkt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag älskade att tävla på gräs med Misty, Skabersjö brukade ha sina utetävlingar på gräs. Men det var nog mycket för att jag nästan uteslutande red på gräsbana med Misty, hon var van vid det och supersäker. Är hästen bara van vid det så tycker jag gräs som underlag är svårslaget (bra gräsbana då). Diego märker jag direkt att han inte alls är van vid gräs, får inget direkt fäste.

    Svara
    • Birgitta

      Denna gräsbana var som sagt helt ok vilket var tur då jag inte KAN brodda (mina aluminiumskor har inga broddhål).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>