Tisdag- fortsatt bättre

Även under dagens dressyrpass i ridhuset blev det fokus på självgående och så mycket tempoväxlingar som Vicke klarar i traven och jag måste säga att känslan, om man bortser från att formen dippar från tävlingsform till lite längre och lägre dito, var jättefin.

Jag red lite skolor och 10-metersvolter, gjorde mycket travökningar utmed långsidorna och övergick därefter till att växla mellan samlad galopp på en stor volt och galoppombyten på diagonalen.

Tyckte jag fick till det mesta bra och kände mig väldigt nöjd.

När jag skulle rida den svåra högerslutan ville jag ta hjälp av ett spö men eftersom jag numera rider UTAN så letade jag efter något…tillhygge höll jag på att säga…i ridhuset.

Hittade inget kvarlämnat spö men däremot en lång körpisk med kort snärt och den var banne mig hur bra som helst för ändamålet 🙂 .

Nådde så långt bak jag ville på Vicke och jag skänkte en tacksamhetens tanke till att det numera GÅR att rida helt obehindrat med spö- när jag köpte honom renderade minsta touchering med spöt på baken en bakutspark.

Då hade han DÖTT om han hade haft en körpisk ”i häcken” men idag blev det bara en bra hjälp 🙂 .

Tack och lov har vädret idag varit mestadels soligt och dessutom lite blåsigt så att man slipper insekter så Vicke fick gå ut en extra runda i hagen efter jobbet och sedan passade jag på att ta in honom när jag ändå var ute med Soya.

image

Vackra Skåne!

image

Böljande fält!

image

Mötte den här gynnaren på vår hundpromenad.

Jag har länge funderat på om min katt Gullis har några barn på bygden och jag undrar om jag inte fick svaret idag 🙂 ?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Du har aldrig tänkt på att kastrera honom? Som djurvän vill man ju ogärna bidra till flödet av hemlösa katter och kattungar som oftast går tämligen plågsamma öden till mötes.
  Kostar runt 500:-

  Svara
  • Birgitta

   Får ständigt denna fråga på bloggen så fort jag skriver om Gullis och nej, jag ska inte kastrera honom; till att börja med för att jag inte är hans juridiska ägare så att säga även om jag kallar honom min.

   Det finns flera okastrerade katter (honor och hanar) kring stallet/ i grannskapet- jag kan inte vara världssamvetet för dessa.

   Hade jag haft en veterinär i stallet som lätt kunde kastrera Gullis hade jag trots ovan gjort det men att köra honom till veterinär och sköta eftervården ser jag som mycket svårt då han kommer och går som han vill och inte kan hållas instängd (vi har inga sådana utrymmen i stallet).

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>