Nytt in- gammalt ut

Härom dagen insåg jag att det nog var dags för mig och dessa stövlar att skiljas åt.

För även om de kanske inte ser så slitna ut på bilden så har jag lämnat in dom på lagning 3 gånger och även själv försökt att klistra fast sulan 2 gånger och nu kände jag att det fick räcka.

image

I stället har jag köpt dessa ridskor på Horze (kostade 559:–), en enligt mig snygg sko som jag har sneglat på länge:

sko

Till skorna köpte jag dessa shortchaps för 289:– :

chaps

Och resultatet blev så här:

image

Måste säga att det fungerade mycket bra att rida i detta, har både ridit ett hopp och ett dressyrpass utan problem.

Fördelen som jag ser det är att jag nu har som en stövel likt de jag slängde men i 2 delar så att säga och då kan jag också byta ut dessa separat om någon av dom går sönder.

För ovandelen på de slängda stövlarna var i perfekt skick men det hjälper ju föga när de börjar gå sönder nertill….

Vi får väl se hur länge dessa skor + chaps håller, jag frågade på Horze om de haft mycket reklamationer med fick (så klart?) till svar att det i princip aldrig hade inträffat.

För övrigt kan jag tipsa er som bor i närheten av Malmö och om ni behöver laga era stövlar att gå till skomakeriet inne på EKO vid Jägersro.

De stövlar jag slängde har jag fått lagat för inga pengar alls (har betalat från 30:– och upp till en hundring beroende på hur många ställen som behövde sys igen).

Mycket snabb service dessutom- en gång fick jag stövlarna inom 1 timme!

En kommentar

  1. Ridfröken

    Jag kör också på skor + shortchaps istället för stövlar. Dels för att jag vill ha stålhätta men ändå ha nätta grejer på fötterna – jag har inte hittat några nätta ridstövlar med stålhätta i. Ariat har däremot en nätt ridsko med stålhätta så den fick det bli. Dels för samma som du skriver, går en del sönder så är det enklare att bara byta ut den. Sen är det även skönt att slippa ”vecken” som blir när en ridstövel sjunker ihop lite.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>