Lördag- på rätt väg

Idag återvände Vicke och jag till en av våra ”brottsplatser”- Kågeröds ryttarförening där vi startade första gången efter hans sega hälta förra sommaren.

Tack och lov gick det bättre denna gången- då kom vi inte ens upp i 60 %- idag blev det 66.

På X:s kloka inrådan valde jag att bara fokusera på en klass vilket med facit i hand (mycket varmt väder och det faktum att jag annars hade startat MSV C:n 2 timmar innan LA:3) kändes som ett helt rätt beslut, särskilt som mycket fortfarande inte är tillräckligt befäst i den högre klassen för att jag ska kunna vara med och slåss om några rosetter.

Dagens känsla var ”hyfsad” skulle jag vilja säga- jag hade önskat lite mer bjudning och schwung men en hel del var också bra- formen och vägarna i framför allt galoppdelen där jag tidigare har ridit väldigt avvaktande.

Det märktes faktiskt att jag har ridit linjerna en hel del under de senaste träningarna för Vicke kändes mer säker nu, jag var inte rädd att han skulle byta galopp och red också mer noga.

Nu var det en evighet sedan jag kunde anklaga Vicke för att leta efter saker att glo på och det ska bli intressant att se vad som händer när inomhussäsongen börjar; i olika ridhus KAN man hitta mer att oja sig över om man verkligen vill.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>