Onsdag- underbara människor

Huuu vilken start på dagen jag fick!

Jag var lite nervös för att låset till min bil skulle ha frusit fast pga några minusgrader under natten (härom morgonen höll jag inte på att få upp dörren) så jag drog en suck av lättnad när det gick hur lätt som helst.

Vred om nyckeln för att STARTA bilen och….DÖD….tystnad…

Jaha, mitt batteri hade tydligen lagt av och jag kände paniken komma krypande eftersom jag var tvungen att åka ut och tömköra Vicke och därefter hasta vidare till en heldagskonferens i Malmö.

Provade att ringa x-maken (som bor någon kilometer bort) och när hans telefon var avstängd tvekade jag i några sekunder innan jag tog tjuren vid hornen och ringde mina stallägare.

Klockan var då 5.20 och de sov givetvis men för att göra en lång historia kort så befann jag mig i stallet 20 minuter senare, efter att en av stallägarna hade kommit ut och räddat mig!

Jag var verkligen mycket tacksam och vet ju med mig att jag har väldigt svårt att be om hjälp så att ringa någon på detta viset kändes ju sådär kul…

Men tack och lov har vi en mångårig överenskommelse om att vi försöker ställa upp för varandra vid behov vilket verkligen räddade mig idag.

Fina Vicke fick ett kortare tömkörningspass innan jag åkte vidare till nästa underbara hjälpare i nöden- min bilmekare som jag också messade vid 5.20 med frågan om han hade ett batteri hemma till min bil på vilket han svarade efter några minuter (!!!) att han hade.

Så slutet gott, allting gott och Vicke traskade dessutom på så fint från steg 1 så klockan 8 kunde jag sitta på konferensen som om ingenting hade hänt…

25 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jobbig start på dagen, men så skönt det måste kännas med så hjälpsamma människor.

    Svara
    • Birgitta

      Taxi fanns inte på världskartan….

      Var tvungen att motionera Vicke på morgonen eftersom ridhuset skulle vara upptaget på kvällen och om du menar att jag skulle ha tagit taxi från Staffanstorp till Malmö hade jag lika gärna kunnat ta bussen- taxi skulle ha kostat en förmögenhet.

      Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag med! Eller tagit bussen, eller försökt stoppa någon med bil som kunde starta med startkablar, eller satt i en batteriladdare och väntat ett tag eller egentligen vilken lösning som helst som inte involverade att väcka någon som sov…

      Svara
      • Birgitta

        Inte så lätt med allt detta när man har SUPERBRÅTT!

        Någon batteriladdare äger jag ej.

        Nu visste jag ju att stallägarna ”ändå” stiger upp för att fodra klockan 6 så det var ju inte så att jag väckte dom hur tidigt som helst i förhållande till när de ändå stiger upp.

        Oavsett var jag mycket tacksam.

        Svara
        • Anna-Kajsa

          Men jag hade hellre ändrat mina planer och t ex skippat tömkörningen eller tagit den på utebanan på kvällen än att väcka folk.

          Svara
          • Birgitta

            Oj, du får det att låta som att jag har begått världens dödssynd.

            Nu HAR jag jättesvårt för att be folk om tjänster öht och nästan oavsett vad men att väcka någon typ 20-30 minuter innan de ändå skulle ha stigit upp kan jag inte se som någon katastrof.

            Tack och lov vet jag att stallägarna VÄL vet att de skulle kunna väcka MIG mitt i natten utan att jag skulle säga ett ord om detta om det behövdes- sådan är vår relation sedan många år.

  2. Anna-Kajsa

    Jag har bara svårt att se att min tömkörning skulle väga tyngre än någon annans sömn. Men visst finns det saker som är så viktiga att jag hade väckt människor mitt i natten för det – men för mig är inte ett tömkörningspass en sån grej. För mig hade det faktiskt varit helt otänkbart, oavsett hur god relationen är.

    Svara
    • Birgitta

      Jag ser att jag har uttryckt mig otydligt i inlägget och att du och kanske andra tror att TÖMKÖRNINGEN var det viktigaste i hela storyn- det var den inte. Jag hade givetvis kunnat låta Vicke vila idag eller gått ut på en promenad med honom eller whatever.

      Men jag behövde få igång bilen för att lämna Soya hos fd maken och få bytt batteriet så att jag skulle kunna ta mig till en heldagskonferens i Malmö.

      Så klart hade jag kunnat ta en taxi till maken osv men det hade ju inte löst problemet med att bilen inte startade.

      Ja, ja…du och andra hade säkert löst detta på andra vis men jag är tacksam för att det finns ”folk” (underbara människor som jag har hjälpt i många år och som hjälpt mig tillbaka) som inte ser det som en världskatastrof att gå upp en halvtimme tidigare än planerat.

      Svara
  3. Malin

    Det jag gillar bäst med den här bloggen är att de inlägg där jag tror att här kommer det bli världens diskussion, de får typ tre modesta kommentarer, medan de mest anspråkslösa inlägg om en vardagsgrej kan generera årets tumult i kommentarsfältet!! 😀

    Svara
    • Birgitta

      Det har jag också reagerat på massor av gånger 🙂 !

      Ibland har jag faktiskt lagt ner lite tid på något inlägg och så blir det noll respons och så skriver jag något på 2 minuter som genererar massor av kommentarer. Det finns absolut ingen lag 🙂 !

      Svara
  4. G

    Jag utgår från att du givetvis vet att det är människor som är ok att väcka och tycker verkligen inte att det är nåt att haka upp sig på. De flesta mänskor man har runt omkring vet man vart gränserna går, underbart att du uppenbarligen har såna fina omkring dig, Birgitta 🙂

    Svara
  5. Kristina

    Det är det man har vänner till. Man ställer upp för varandra när det krisar.
    Nästa gång är det någon annan som har otur och behöver hjälp.

    Svara
  6. Minstral

    Jag hade heller inte väckt någon utan kastat mig på cykeln, har för mig att du inte har så långt till stallet? Eller det kanske inte alls är cykelavstånd? I så fall hade jag helt klart skippat tömkörningen och ist sett till att fixa bilen alt tagit bussen till stan och fixat sen. Det ska mycket till för att jag ska väcka någon och då ska det vara något riktigt viktigt, hur goda vänner vi än är. Men det är ju jag det.

    Svara
    • Minstral

      För att inte tala om rädslan som brukar uppstå när folk ringer på okristliga tider, man tror det har hänt något, och är det då någon som bara vill något oviktigt så är risken att man blir arg bara för att man blev uppjagad.

      Svara
      • Birgitta

        Arg förstår jag om man hade blivit om någon hade ringt för ”något oviktigt” (ditt citat) men nu ansåg jag verkligen inte att detta var något oviktigt för mig.

        Men vi är alla olika och som någon annan skrev så är väl det viktigaste att man känner de man vill be om hjälp med whatever.

        De som känner mig tex vet säkert att de hade kunnat väcka mig på exakt viken tid som helst på dygnet för att be om en tjänst och jag hade ställt upp. Sömn är sååå oviktigt i sammanhanget- det tar man lätt igen.

        Svara
    • Birgitta

      Har 3 kilometer till stallet så det är absolut cykelavstånd. Dock står cykeln ännu kvar hos fd maken men ska tas hit.

      För mig var som sagt prio 1 att få igång bilen och där bedömde jag att stallägaren skulle ordna detta enklast vilket han också gjorde med facit i hand.

      Svara
      • Minstral

        Fast stallbesöket får väl ändå räknas som något ”oviktigt” även om det var viktigt för dig? Man är såklart olika, men för att jag skulle ringt och väckt någon så skulle det i så fall handla om att jag skulle släppa ut alla hästarna och inte hade en chans att ta mig dit, eller något i den stilen. Du var ju inte tvungen att åka till stallet, jag hade gått bort till ex-maken, lämnat hunden och bett honom om hjälp, eftersom du skulle lämna hunden borde han ju vara hemma?

        Svara
        • Birgitta

          Åter igen var det inte stallbesöket som var viktigast- det var att få igång bilen.

          Och åter igen och utan att gå in på några detaljer om andra människors liv så bedömde jag att stallägaren var mest lämpad för uppgiften att få igång bilen på enklaste vis.

          För övrigt måste jag kommentera i största allmänhet:

          Kan ni läsare inte bara skriva ”vad härligt att du har en så hjälpsam stallägare och en bilmekare som svarar på sms klockan 5.20”. Det var bara det jag ville berätta ha ha ha….

          Skämt å sido; ni får så klart kommentera vad ni vill men detta börjar ta oanade proportioner 🙂 !

          Svara
          • Minstral

            Jo det är härliga människor, men var det viktigaste att få igång bilen och du skulle vara i Malmö kl 8.00 så hade jag väntat till jag visste att personerna i fråga ändå stigit upp. Det är så jag tänker och jag hade gjort 🙂 Jag tycker verkligen inte att man kan säga ”att man har svårt att be om hjälp” när man ringer någon 5.20 eller messar, det ska väldigt mycket till för att jag hade gjort det faktiskt. Men visst har man den överenskommelsen är det ju fine, men även om någon sagt att jag kunde ringa och be om hjälp när som helst så ska det något mycket viktigt till för att jag ska göra det innan folk är vakna. Visste du nu att de brukar stiga upp vid sex så kunde du ju ringt då.

            Såklart gör du som du vill, men det är intressant att diskutera hur olika vi är och hur olika vi ser på saker.

  7. Dagge

    Haha … ja det jag reagerade på var att det första du skrev var att du kände paniken komma krypande för att du måste ut och tömköra Vicke 😀 . ”Jaha, mitt batteri hade tydligen lagt av och jag kände paniken komma krypande eftersom jag var tvungen att åka ut och tömköra Vicke …”

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>