Bra service, del 3 (veterinär)

Fick en fråga om bra veterinär och kan varmt rekommendera hästklinikenBollerup som jag besökt fler gånger än jag velat under ganska många år med både Décima, Archie, Kreon och Vicke.

Jag tycker att servicen är utmärkt, man känner sig verkligen lyssnad på som kund, allt sker utan stress och hittills har alla diagnoser stämt till fullo vilket bara det inte är så bara 🙂 .

Jag upplever att det är lättare att få tid än på vissa andra kliniker i Skåne och prismässigt ligger de också ”bra till”.

Ska man nämna en nackdel så är det att kliniken ligger på Österlen vilket vintertid KAN ställa till med besvär om det tex har snöat mycket.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Det jag inte gillar med den kliniken är att min kompis häst har två gånger varit där för behandling kotledsinfl., ingen av gångerna har hon behövt åka in på återbesök, utan skulle själv känna om det blev bra? Nä jag håller mig till Jägersro och Saxtorp. Fördelen med Saxtorp är att Anne är förutom veterinär även utbildad kiropraktor. Hennes veterinärassistent är utbildad massör.

  Svara
  • Birgitta

   Känner inte igen detta; jag brukar åka på återbesök.

   Och är man osäker kan man ju alltid be om en återbesökstid själv även om veterinären inte tycker att det behövs?

   Svara
   • Minstral

    Har aldrig varit med om att behöva be om återbesökstid. Men jag hade definitivt gjort det. Den kompisen som jag pratar om är av den väldigt tysta och ängsliga typen som gör precis som veterinären säger. Jag har bara aldrig varit med om att en veterinär behandlar utan att ge någon åb-tid, tycker det är oseriöst. För övrigt tycker jag att det är en hyfsad klinik, men ingen som jag hade valt. Vi har gjort ett ul där dock och bra bemötande och så.

    Svara
 2. Anna-Kajsa

  Det jag är förvånad över är att det häromkring verkar vara så vanligt att man ”nöjer” sig med diagnosen ledinflammation. Det verkar t ex inte alls vara vanligt att man går vidare med ett ultraljud, vilket är standard där jag tidigare bodde. Vid behov gjordes det även analyser av olika slag, både med mätinstrument och okulärt, under uppsutten ridning – både av klinikens beridare och av ord ryttare.

  Svara
  • Birgitta

   Nej, just ultraljud har jag nog aldrig varit med om vid ledinflammationer, däremot röntgen ganska ofta.

   Det är ju också en kostnadsavvägning, inget är gratis utan tvärtom ganska dyrt.

   Svara
   • Anna-Kajsa

    För mig är ju då UL standard vid hältor, och den undersökningen är inte dyrare än röntgen, snarare tvärt om. Det är därför jag är lite förvånad. Men kliniken drivs av den veterinär som är bäst i Sverige på att läsa ultraljud så det kan ju spela in.

    Svara
    • Birgitta

     Det spelar säkert in för jag har ledbehandlat hästar på flera olika kliniker de senaste 25 åren (Helsingborg, ATG i Malmö, Bollerup, Spångfors) och ingen har ultraljudat vid ledinflammationer. Däremot har Bollerup tex ultraljudat vid misstänkt slag på benet.

     Svara
  • Minstral

   Fast hos de veterinärer jag varit hos nöjer man sig absolut inte med diagnosen och sedan behandlar. När Misty hade ledinflammation behandlade vi den första besöket, återbesöket gick vi grundligt igenom hela hästen, dock inte ul, men behandlade SI-led och gick igenom mun m.m. Innan dess hade vi ju lång diskussion vad som orsakat inflammationen (det visste jag, satt i ridningen, hur jag skulle träna vidare för att undvika o.s.v.). Det jag är förvånad över är hur många veterinärer behandlar inflammation utan att gräva djupare i uppkomsten och sedan hur man går vidare för att undvika.

   När Diego hade inflammation i sitt bakknä tog vi plåtar och vid nästa
   besök fick jag igångsättningsschema och vid ett tredje besök så blev vi friade 🙂

   Svara
 3. Linda

  Ang Minstrals synpunkt, så blev min en häst sprutade i en kotled utan att jag behövde komma på Åb.
  Detta var på Husaby som ju har mkt bra rykte.
  I detta fall var det en mindre hälta, så det kan nog mkt väl hända. Är det kraftigare hältor = kräver ofta flera behandlingar , blir det enligt min erfarenhet flera åb. // Linda

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>