Måndag- varierat

image
Idag ägnade Vicke och jag oss åt dressyrträning på egen hand och jag valde att fokusera på öppnor och tempoväxlingar i trav.

De sistnämnda blev mycket bättre när de föregicks av övergångar från galopp och jag kommer att träna på detta vis för att fortsätta att få till något som liknar travökningar.

Vi förlorar en del poäng på detta på tävling- kan vi få 7:or i stället för som nu oftast 6:or och ibland till och med ett lägre betyg; ja, det kan vara skillnaden mellan placering eller ej.

Och ett så stort och ståtligt djur ska inte strutta fram med små korta symaskinssteg- nej, det måste jag försöka ändra på 🙂 !

Passagen däremot utvecklas fint men det har jag knappast någon nytta av i de klasser jag rider nu 🙂 .

Dock stärker det hästen så det är inte fel att träna på detta heller och jag tycker att grundtraven har förbättrats av att vi i introducerade passage-tänk.

Annars har det varit en riktigt fin dag idag med sol och vårkänsla- fler sådana tack!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emma

    Tips: Träna ökningarna ur passagen eller från vanlig öppna. Då har du hästen naturligt bättre på bakbenen. Rid korta sträckor och sen tillbaka och gör om. Det brukar funka. ☺

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>