Anmäla smitare?

Jag har nu vid mer än ett tillfälle läst efterlysningar på Facebook som handlar om att någon har råkat ut för en smitningsolycka och där man skriver saker i stil med ”det finns vittnen till detta och om du inte självmant hör av dig senast….så kommer polis att kontaktas”.

Min fråga till er kära läsare är hur NI hade hanterat situationen?

Om ni tex hade registreringsnummer på den bil som hade skadat er bil och smitit; hade ni väntat på att den skyldige skulle höra av sig till er eller hade ni direkt gjort en polisanmälan?

Vad tycker ni om efterlysningar som ovan?

Är det hyggligt att ge folk en chans till bot och bättring?

Jag ska så klart delge er min åsikt i frågan men vill inte förekomma några svar så vad jag tycker får ni läsa om senare.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Jag hade polisanmält på en gång – är det en smitning/parkeringsskada utan motpart så måste polisanmälan ändå göras, så varför vänta?

    Svara
  2. Lee

    Jag får (nästan) alltid känslan att man inte vet vem som orsakat det, utan drar till med detta o hoppas att smitaren får dåligt samvete o träder fram….jag hade anmält direkt annars!

    Svara
  3. Prick

    Såklart hade jag gjort en anmälan direkt. Varför vänta? Om man inte vet vem som är skyldig förstås…

    Svara
  4. Birgitta

    Jag hade också gjort en polisanmälan direkt- det är illa nog att det har hänt och jag skulle vilja ha det ur världen så fort som möjligt.

    Tror som Lee att det ibland/ ofta är tomma hot att man vet vem det är.

    Och kör man på någon så MÄRKER man det så det argumentet köper jag inte (att man kanske inte märker det).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>