Torsdag-takt

Åhhh så hösttrött jag är just nu! Känns som att jag hade kunnat sova dygnet runt!

Åkte i alla fall hyfsat pigg till Olof och de passen är alltid roliga och uppiggande.

Jag tog upp att domarna ofta kritiserar Vickes galopp och skriver att de önskar mer bärighet, bättre bjudning, ibland nickar han, tretakten förloras osv.

Olof föreslog att han skulle rida i början av passet och det var jättebra för då kunde vi diskutera medan Vicke galopperade; vilka språng som var mindre bra, hur jag ska försöka jobba med galoppen osv.

Vi var överens om att högergaloppen var bättre, där sätts ytter bak ner mer distinkt medan det i vänstervarvet, om man inte är påpasslig mer ”doppas ner hastigt”.

Bara att verkligen SE det hjälpte mycket!

Detta är inget man förändrar över ett ridpass så klart men det gäller att försöka få fler ”bra språng” än sämre dito så att det blir det förstnämnda som befästs, inte det senare.

Jag har ju ibland märkt att när det blir jobbigt för Vicke i vänstergaloppen (när jag kräver samling OCH bjudning) slår han hellre om till förvänd galopp och det måste givetvis försvinna som ett alternativ.

Traven har jag ju lyckats rida fram mycket bättre, nu är det fokus på galoppen.

img_4185

Ha ha ha….inte så fördelaktig bild på världens bästa Gullis!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>