Snacka om kvalité!

Att kvalité kan löna sig i det långa loppet fick jag bevis på vid en tävling nyligen.

Jag kom i samspråk med en konkurrent och vi kom att prata om hennes ridjacka som jag tyckte mig känna igen sedan ”urminnes” tider.

”Är det samma ridjacka eller har du fortsatt att köpa likadana ridjackor som den då vi tävlade hoppning för tusen år sedan” undrade jag nyfiket.

Jodå…det visade sig att jackan har runt 20 år på nacken (!!!) och det är verkligen inget fel på den ännu!

Kan ni slå det rekordet 🙂 ?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag bytte ut min gamla pikeurkavaj när den var 16-17 år gammal. Inte för att det var minsta fel på den utan för att det nu finns kavajer i mer praktiskt material.

    Svara
  2. Katrin

    En ridkavaj som används hyfsat sparsamt – vi pratar ju inte om daglig användning precis – och som kemtvättas (antar att en sådan gammal kavaj inte tvättas i maskin) ska väl absolut kunna hålla i 20 år. Kläder av bra kvalité håller sig och jag har tröjor från t ex GANT, Ivanhoe och Barbour som i alla fall har 10-15 år på nacken och de är fortfarande snygga, dvs inte noppriga eller slitna på annat sätt.

    Svara
  3. Rackemarie

    Jag har min gamla Kyra K- jacka. Vinterjacka med fuskpälskrage och påfågel på ryggen. Verkligen en favorit som hänger med år efter år. Har köpt nya jackor efter den, men den är ändå favoriten i vardagen.

    Svara
    • Birgitta

      Har också en tunnare märkesjacka köpt på en ridsportoutlet för kanske 15 år sedan som är i nyskick.

      Dock har jag i princip aldrig använt den i stallet utan mest till vardags.

      Hade en stallkamrat på ridskolan som hade en likadan jacka och avgudade den- hennes slets så småningom ut och hon sa flera gånger att hon ville köpa min om jag någon gång skulle sälja den hi hi.

      Min kostade typ 150 kronor….

      Svara
  4. Trasselkvast

    Har ett par shortchaps jag köpte för 15 år sen som fortfarande är helt ok. Blankslitna på insidan såklart, men annars inga fel utom att de är en aning sjaviga möjligen. Men blixtlås och knappar i perfekt skick. Från MH, de var dyra då.

    Svara
  5. LenaB

    Har en kavaj jag köpte -95 begagnad, för att använda på kvalitén med min dåvarande unghäst. Den (kavajen alltså) hänger fortfarande med och får ibland komma ut och lufta sig på tävling:-)

    Svara
  6. Ann

    🙂 Jag ser knappt något positivt i en tävlingskavaj som håller i 20 år… Eller jo, i teorin. Men i praktiken så förändras både mode och material relativt snabbt och jag tycker i alla fall det är roligt att »hänga med«. Min första frack hade jag i (för) många år. När jag äntligen fick tummen ur att uppdatera den så var det en härlig känsla. Tror jag red bättre efter det också. 😀

    Svara
    • Birgitta

      Och jag har inga planer på att sluta tävla i min Pikeur-kavaj som jag köpte av dig för flera år sedan- gillar den klassiska modellen 🙂 .

      Jag är ju konservativ och tycker att de nya modellerna ser ut som att de krympt i tvätten på alla ryttare utom de som är näst intill anorektiska och har man minsta valk på kroppen är ju den modellen inte speciellt förlåtande.

      Men om jag känner mig själv rätt kommer jag säkert att köpa en sådan ridjacka så småningom…flera år efter ”alla andra” 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>