För djävligt….

men luttrad som jag är så blir jag inte ens förvånad.

Folk drar sig inte för något, läs nedan:

Jag gav bort Zafira till ett utlovat ”Livslångt hem” den 30 Oktober 2016.

Mindre än 2 veckor senare hittar vi henne på annons, på Hästnet, där hon ska säljas för 10.000:- med en beskrivning som inte alls stämmer in på Zafira.
Vid fråga om varför hon ska säljas får jag svaret att köparen hittat en annan häst.
Jag vill då, omedelbart få hem Zafira igen (Då det finns ett annat, välbekant hem för Zafira att komma till) men se det går inte för köparen har en ny köpare på hästen.

Zafira blev vandringspokal istället för livslång kompis. Vi tror inte att köparen berättat allt för nya köparen! Är det DU som ska köpa Zafira? Tänk på att det finns en hel del att berätta om hästen som är viktigt att veta.

Låt Zafira komma hem!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV

    Lärdomen är att alltid skriva ett kontrakt där man har förköpsrätt, om man så önskar. Då kan man i alla fall gå till rättegång med ärendet. Idag står väl ord mot ord, gissar jag. Men visst är det förkastligt hur det går till.

    Svara
    • Birgitta

      Om jag har förstått saken rätt måste detta med förköpsrätt skrivas in på ett väldigt speciellt sätt för att hålla juridiskt.

      Många tror att det bara är att skriva lite hur som helst höll jag på att säga men då gäller ”sålt är sålt” och man kommer ingen vart.

      Sedan vill/ vågar väl få låta det gå så långt som till rättegång om det gäller en häst man skänkt bort- det kan ju bli en väldigt kostsam historia.

      Sorgligt är det hur som helst….

      Svara
  2. Minstral

    Men varför säljer man eller ger bort då från första början? Varför är det rätt för person nr 1 att sälja men inte person nr 2? Vill man ha full koll så behåller man alt avlivar. Har så himla svårt för folk som själv säljer utan skrupler men när nästa ägare gör likadant är det dödssynd. Varför lämpa över problem på någon annan ist för att ta itu med det själv? Skulle aldrig köpa med förbehåll, min häst – jag gör det jag vill!

    Svara
    • Birgitta

      Problemet här är väl att man har skänkt bort hästen till vad man trodde skulle vara ett livslångt hem bara för att konstatera att hästen är på annons 2 veckor senare….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>