Det är inte lätt att vara konsument alla gånger

image

Nyligen var det mindre kul att ha bil….byte av luftpump och en ventil till en kostnad av 11.500:– inklusive felsökning…

Ibland gäller det verkligen att vara ”om sig och kring sig” eller vad sägs om detta exempel:

För ett tag sedan lös en varningslampa på min Subaru.

Min ordinarie verkstad kunde inte lokalisera felet eftersom DERAS dator påstod att bilen var helt ok så jag insåg att jag var tvungen att anlita en Subaru-verkstad trots att min skepsis mot ”märkesverkstäder” är enorm.

Jag anser sedan tidigare att man kan bli sååå skinnad- det är som att de är vana vid att alla har en tjänstebil där man struntar i kostnaden och man har liksom inget att sätta emot när de påstår att ditten eller datten behöver fixas på bilen för enorma pengar.

Den verkstad jag vanligtvis anlitar är mindre och tar sig an alla bilar och ägaren fattar att man inte är gjord av pengar om man till att börja med har valt att köpa en flera år gammal bil.

Nåväl….

Jag som då aldrig tidigare varit i kontakt med Subaru googlade på Subaru-verkstäder och fick upp Hedins bil i Malmö. Bra!

Ringde dit och undrade vad det skulle kosta att koppla upp bilen mot deras dator för att utreda varför varningslampan lyser.

”Det kostar ca 2000 kronor” svarade killen i telefon.

”2000 för att koppla upp bilen mot en dator?!?!?!? Det tar typ 5 minuter” sa jag.

”Ja” bekräftade killen.

Jag ondgjorde mig lite till över kostnaden och betonade att uppkoppling mot datorn var allt jag önskade, dvs 5 minuters jobb högst men han stod på sig; det kostar 2000 pix.

Jag tackade för mig och insåg att jag var tvungen att ringa någon annanstans så det blev till att googla igen.

Denna gången föll valet på Hedins i Lund, dvs samma företag men i staden 2 mil från Malmö.

Drog EXAKT samma historia över telefonen och fick svaret att det kostar 495:– för det jag begärde.

Jag valde att där och då inte varken tjafsa eller berätta om priset jag fått av deras ”grannar” utan bokade en tid.

För att göra en lång historia lite kortare så kostade felsökningen verkligen 495:–, felet hittades och lagades mycket proffsigt och för utsatt pris.

Jag berättade sedermera för Hedins i Lund om vad jag upplevt med Hedins i Malmö och fick svaret att ”så ska det ju inte vara” men så VAR det och inget jag på något vis missförstod.

För mig är det en VISS (IRONI) skillnad på 495 kronor och ca 2000 och det gissar jag att det är för er också…..

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hille

    Pratade med min svägerska igår, hon hade prutat ned en semesterresa för familjen med 14000kr hos en resebyrå. Galet. Själv är jag tyvärr helt kass på sånt, jag betalar o försöker glömma. Min fru är bättre på research och fix och har sparat oss många tusenlappar.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är nog rätt så ”om mig och kring mig” vilket möjliggör att jag kan unna mig ett väldigt gott liv och slipper avstå från sådant jag vill göra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>