2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Intressant och bra och belyser vikten av att köpa från erkänt seriösa uppfödare.

  Gillar också slutklämmen. Hahaha!!

  Svara
  • Birgitta

   Slutklämmen är hur sann som helst men även orden ”de flesta av oss är enligt Ingvar för försiktiga när vi rider vuxna hästar, vi tränar för lite och får ingen effekt”.

   Medan man ofta raljerar kring övertäckning, förmänskligande av hästen osv tycker jag att det talas långt mindre om just detta med ”för lite träning” som enligt mig beror på framför allt tidsbrist/ prioriteringar av annat i livet men delvis också okunnighet, dvs man tror att en timmes uteritt är långt mer arbete för hästen än vad det de facto är.

   Jag har tagit upp det på bloggen många gånger; hur jag i min vardag ser massvis med hästar som hade kunnat arbetas hårdare under passen, ridas längre tid per pass och flera dagar i veckan. Det finns enligt mig mängder av hästar som hade mått bättre (därmed inte sagt att de idag mår dåligt) av att ha även en medryttare som motionerade hästen när ägaren inte har lust/ tid/ ork/ whatever.

   Detta sagt eftersom jag nästan uteslutande ser hästar som, liksom min egen, har både begränsad hagtillgång och står i små hagar, ofta utan sällskap = ”hagmotionen” är i princip noll.

   Förväntar man sig dessutom tävlingsprestationer av hästen hade som sagt många mått bättre av inte bara annorlunda träning utan också MER.

   Att se hästar som kommer ut från tävlingsbanan flåsande och genomsvettiga efter att ha hoppat en en-meters bana på vårkanten är tex inte ok i min värld.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>