9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Om man inte vill säga något själv tar man upp det med sin chef. Det är ju helt klart en arbetsmiljöfråga. Annars är det väl enklast att säga att man mår dåligt av starka parfymer.

  Svara
 2. Trasselkvast

  Man säger: jag får problem med din parfym, den luktar för starkt för mig och jag mår dåligt av den, kan du byta eller använda mindre är du snäll.

  Svara
 3. CeciliaL

  Vi hade en anstalld karl som pruttade hela tiden… Det var pinsamt det!! Bade pinsamt med lukten och att han tyckte det var ok att gora, och for min man att behova ta upp det med honom… Sen hade vi en anstalld efter denna karl som rapade hela tiden, ljudligt!! Till slut var chefen (dvs min man, igen!) tvungen att ta upp det med honom… Svart med saker som ar storande och pinsamma, men inte sa latta for personen att fixa – i jamforelse tycker jag att parfym ar ett enkelt problem och jag skulle be chefen (eller sjalv gora det, om jag var chefen) prata med en anstallda och saga som det var: for starkt, storande for andra och att de maste sluta anvanda den parfymen (och ev. sluta anvanda parfym helt och hallet om den regeln inte racker).

  Svara
   • CeciliaL

    Fragade just, han kommer inte ihag – det var inte lustigt alls, liksom, aven om det later sa! Han pratade aven med killen som rapade, och det var val litet lagom awkward sa dar ocksa, tror iaf han blev battre efter det.

    Svara
 4. Rackemarie

  Jag har faktiskt varit i den situationen att en kollega inte tålde minparfym. Hon sa det direkt till mig och självklart slutade jag använda doften på jobbet. Tycker det var bra gjort av henne att ta det direkt. Det uppskattade jag.

  Svara
 5. LenaB

  Vi hade en här på jobbet som inte nog med att hon hade på sig massor av en parfym som luktade jättestarkt och superblommigt, hon fyllde dessutom på rikligt med detta under arbetsdagen. Chefen sa till henne så småningom och jag har för mig att hon om inte slutade med parfymen så tonades det ner iaf. Hade en lite jobbigare sak här för ett tag sedan – tjejen som städade här på jobbet fullständigt stank svett varje morgon hon kom hit, det var oerhört äckligt att sitta i den lukten, så istället för att det luktade rent och fräscht när hon städad så var det verkligen tvärt om… Jag tog till slut upp det med vår chef som ringde hennes och hon tog tyvärr väldigt illa upp och ville aldrig mer komma hit…

  Svara
  • Birgitta

   Nej, det är tyvärr inte så lätt som att ”bara” säga till- det kan vara fruktansvärt känsligt och därför är det inte alla som vågar.

   Minns att vi på ridskolan för tusen år sedan hade en person som verkligen stank svett och smuts- han gick i en overall som han aldrig tycktes tvätta.

   Han höll ibland till i ett källarutrymme under ridhuset (om manegen låg på bottenplan var hans rum i källaren kan man säga) och jag kunde direkt känna på lukten när han var där om jag satt och red i ridhuset!

   Tror aldrig någon sa till honom så vitt jag vet men flera led verkligen av hans doft, framför allt om de åt tex frukost när han kom….

   För övrigt har en arbetskamrat påpekat för mig att en jacka jag hade luktade lite häst vilket jag absolut inte kände (jag åker alltid direkt till stallet efter jobbet) så sedan dess hänger jag den i ett utrymme som inte används.

   Svara
 6. Jeguo

  På mitt förra jobb hade vi under en period en städerska som stank svett, det var verkligen vidrigt. Det tog vi upp med chefen dom pratade med hennes chef. Vet inte hur det slutade då jag slutade där i samma veva.
  På mitt nya jobb har jag en parfymdoftande kollega, det luktar insektsspray, hon är sällan på samma ställen som mig så jag bryr mig inte just nu. Fick fundera ett tag på var doften kom från…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>