När fan blir gammal blir han religiös….

Från i somras när Henrik skrittade ut på Vicke 🙂 !

Eller…”sent ska syndaren vakna” 🙂 !

Som jag har berättat förut rådde inte hjälmtvång på ridskolan på den tiden när jag köpte min första häst.

Många vuxna privatryttare red utan hjälm och det gjorde jag också.

Jag ansåg att de hästar jag ägde var mycket snälla och dessutom fick jag någon slags hjälmaverison i början av min ryttarkarriär eftersom en av mina första hjälmar var för liten och klämde åt huvudet så att jag fick huvudvärk.

Jag förstår om detta låter väldigt märkligt alltihop idag men så var det för över 30 år sedan…

Jag inte bara red dressyr utan red även ut utan hjälm och hopptränade ensam på 130-hinder!

Tack och lov hände det aldrig något och de sista åren på ridskolan BLEV det hjälmtvång och är så även på nuvarande anläggning så oavsett vad jag ville (jag ville helst rida utan hjälm) så var det bara att rätta in sig i ledet.

Och vet ni….NU ”hundra år senare” så har jag äntligen insett att det är korkat att rida utan hjälm och NU kan jag störa mig enormt när jag ser ryttare som rider utan på olika sociala medier.

Absolut tycker jag fortfarande att vuxna människor ska få göra som de vill med hjälmen I SAK men om man tex är en ”kändis” så känns det bara så dumt att skylta med att man inte anser att huvudet är värt att skydda.

För övrigt har jag aldrig sett Olof skritta en meter utan hjälm så HAN föregår med gott exempel i alla fall.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anneli Kristensson

    Att rida utan hjälm ör för mig ren idioti och visar även vilken dålig koll man har på hur hästar kan bete sig oavsett hur mycket man känner dom!

    Svara
  2. Manda Stillnert

    Jag är uppvuxen med att hjälmen ska på direkt innan ridning, känner mig faktiskt naken utan den ( hänt att jag glömt sätta på mig den innan jag hoppat upp ). Rena dumheter att rida utan enligt mig 😉

    Svara
  3. Frida

    Det där med hjälm är nog en riktig vanesak. Jag är uppvuxen med att hjälmen ska på och det skulle kännas jättekonstigt att rida utan och jag skulle nog mest sitta och vara rädd att ramla av. När jag jobbade på ridskola så var det hjälmtvång för alla under 16 i stallet (och så klart för alla till häst) och alla under 16 skulle rida med säkerhetsväst. Det var inget konstigt med det, alla elever var vana vid det och de flesta fortsatte med det även efter de fyllt 16. Antagligen för att vanan satt inne. Jag har inte växt med att rida med säkerhetsväst och hatar det, tycker det är klumpigt och stelt. Men hade jag ridit med det sen jag började hade jag nog tyckt det var konstigt utan.
    Jag har dessutom sett hur det kan gå om man ramlar av utan hjälm och har oturen att skada huvudet ordentligt, inget jag önskar någon. Det var inget liv för den personen. Hen låg i koma och hade personlig assistans dygnet runt. Bara för att hjälmen inte var på på huvudet just den gången….

    Svara
    • Birgitta

      Bra jämförelse med väst.

      Vet att det var samma sak när bilbältestvång infördes. En del som haft körkort länge tyckte det kändes ovant osv medan jag som inte vet något annat känner mig naken utan.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>