Bra agerat

Det ska mycket till för att jag ska reagera nu för tiden men när jag såg klippet i denna länk blev jag uppriktigt ledsen och tyckte sååå synd om hästen.

Så klart ser man dålig ridning på alla nivåer men detta var verkligen hemskt!!!!!

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Håller med. Bedrövligt. Men varför är din rubrik ”bra agerat”, finns väl inget bra i det klippet…

  Svara
 2. Manda Stillnert

  Kan bara hålla med, man ser ju redan innan hur stressad hästen är av situtionen är, den rycker med huvudet 🙁 Brukar inte vara ett bra tecken, har en hemma som gör så när hon blir stressad .. Blir så ledsen på sånt där!

  Svara
 3. Frida

  Usch, jag skulle vilja veta hur denna ryttare resonerar? Saknar han helt självinsikt? Eller är empati han saknar? Hur tänker han när publiken tom buar? Det händer nästan aldrig att publiken gör på hästtävlingar. Hur han lyckats hamna på denna tävling? Kvalar dem inte till den nivån? Vem tränar han för? Eller har han bara köpt en dyr häst och tror att han ska kunna vinna tävlingar?
  Det gör ont att se hur hästen behandlas, han inte bara rider för dåligt han rider dessutom elakt. Hoppas att han får ett ordentligt straff och att någon verkligen upplyser honom om hur illa detta är. Sånt här får inte förekomma om ridsporten ska vara seriös och kunna försvaras ur djurskyddssynpunkt.

  Svara
  • M

   Fruktansvärd händelse och jag hoppas hans förbund gör en ordentlig sanktion mot honom.
   Du kvalar inte in till internationella tävlingar (om det inte krävs att du blir uttagen av ditt förbund för det t.ex. om det är många som vill åka till tävlingen men få platser, Nations Cup etc.) utan anmäler dig via ditt förbund alternativt får en inbjudan av tävlingsarrangören. Eftersom han tävla på en 1-stjärnig tävling är hinderna oftast mellan 110-140 cm beroende på tour och där är många amatörer som rider internationell 1-3 stjärnigt.

   Svara
 4. Anna

  Det är bra att (om) han får sanktioner men de borde ha reagerat omedelbart. Domarna borde ha stoppat ritten efter två-tre hinder, har han ridit likadant på framridningen borde han ha blivit stoppad då och att hans förbund inte reagerar förrän EFTER det blivit storm på sociala medier säger en del tycker jag… nu buade förvisso publiken men funktionärerna verkar inte ha gjort ett smack. Uselt hanterat av tävlingsarrangörerna och slappt av hans förbund…

  Svara
  • Anna

   Tre månader… ibland blir man lite cynisk kring sin älskade sport faktiskt. Han borde aldrig mer få sitta på en häst, än mindre tävla…

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>