Stämmer min teori?

Svåra att hitta….

Jag har en teori om att man kan veta att en produkt är BRA genom att man aldrig ser den annonseras ut på begagnat-marknaden.

Det som stärker denna teori är att jag tex i princip aldrig ser Mias-schabrak till salu och då har jag tittat efter dom i många år.

Annat jag inte ser på annons så ofta är Bucas stallbandage och täcken och Ariats ridskor för att nämna några exempel.

Vad jag däremot tex har sett mängder av, framför allt när de var nya på marknaden, var de olika så kallade anatomiska tränsen, som de från PS of Sweden.

Min teori där är att många som hade olika problem i ridningen köpte reklamen om att tränsen skulle revolutionera deras häst/ ridning och när den då inte gjorde detta i allas fall så valde dessa personer att sälja tränsen eftersom de betingar ett ganska högt nypris.

Numera ser man dom inte alls annonseras ut på begagnatmarknaden lika ofta- gissningsvis för att inte lika många köper dom som när de var en nyhet och för att de som har behållit sina träns är nöjda.

Och jag förstår de som ville prova.

När jag själv hade en häst med tungproblem (tog ut tungan vid ridning då och då men utan att ett mönster kunde skönjas) så provade jag ”allt” och lite till och hade säkert provat även dessa träns.

Och jag säger inte att tränsen inte ”fungerar” (bara att de i mina ögon är såååå fula 🙂  ) – många vittnar om motsatsen.

Köper ni min teori och har ni egna exempel?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Stina Holm

    Jag gillar tvärt om utseendet på mitt PS träns, och funktionen med pannbandet. Men däremot har jag inte mkt för företaget som står bakom produkten så tyvärr blir det nog inte fler köp därifrån….

    Men jag ser faktiskt ganska ofta Mias schabrak till salu – men dom försvinner lika snabbt 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ja smaken är som baken och min har ändrats mycket över åren.

      Tyckte inte alls om rundsytt innan tex- nu kan jag nästan inte tänka mig något annat.

      Remontnosgrimmor har jag dock aldrig vant mig vid och TROR inte jag kommer att vänja mig vid PS-tränsen heller: tycker det ser ut som att man rider i grimma och det ser väldigt ”o-elegant” ut- tillbaka till 70-talet liksom 🙂 .

      Svara
  2. Maria

    Utseendet på tränsen tycker jag är helt ok. Men kvalitén är en ren katastrof. Spännen går sönder, nitar släpper. Stenarna på pannbanden lossnar. Gränsen går sönder i början så kvalitén är verkligen dålig. Man måste även separat beställa till käkrem och tyglar. Man får alltså inte ens ett komplett träns för pengarna.. Sen att man inte får använda vaggorna i dressyr är ännu en sak som tallar mot dessa träns. Dessutom tycker jag inte de är någon skillnad att rida med dem.

    Svara
  3. Lena S.

    Jag håller inte med alls om det ni skriver om PS. Sedan några år tillbaka har de bytt ut allt läder och de som skriver kommentarer som de ovanför oftast kunder från den gamla tiden och som kör det som det eviga argumentet… dessutom är deras kundtjänst helt fantastisk.

    Svara
  4. Minstral

    Skulle aldrig köpa PS, kända för urusel läderkvalitet. Däremot har jag Micklem som Diego gillar. Men grejen är att jag inte köpte det för att dölja dålig ridning utan för att han är känslig med träns. God ridning finns det inga quick fix för.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>