Avstängd telefon eller ej?

Nu när vi är bortresta är det för mig självklart att kunna nås via telefon/ sms men jag har förstått att man kan resonera väldigt olika kring det här med att alltid vara tillgänglig.

Mitt beslut baserar sig på djuren- om det skulle hända Molly eller Vicke något vill jag inte lämna över olika ställningstaganden till andra personer- inte när jag kan lyfta luren så lätt.

Samma sak när jag är hemma; jag stänger aldrig av telefonen annat än vid olika möten på jobbet (händer en gång i månaden max).

Jag har själv stått med tex kolikhäst där jag har försökt att nå ägaren utan resultat och även om jag så klart är kapabel att ringa efter veterinär eller dylikt så vill man ju ändå helst att hästens ägare fattar detta beslut och/ eller närvarar när veterinären kommer osv.

Hur resonerar ni? Kan ni alltid nås?

När stänger ni av telefonen? När ni sover?

Är jag överdrivet pjåskig?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Stänger aldrig av telefonen. Går ju att ha på ljudlöst eller i ”stör ej”-läge under kortare perioder.

    Svara
  2. LenaB

    Har heller aldrig min telefon avstängd, ibland är den på ljudlöst. Även jag har ju haft kolikhäst så kanske är det därför…

    Svara
  3. Trasselkvast

    Min går på stör ej varje natt mellan 11-8, bara personer jag valt att släppa igenom kan ringa. Sen stänger jag gärna av ljudet överlag då jag inte orkar med alla pling, ljuset är ju på så jag ser vilket program som påkallar uppmärksamhet och kan avgöra om det är värt att titta på telefonen eller ej.

    Svara
    • Birgitta

      Det var ju en skitsmart funktion!

      Då kan man ju bara välja (i mitt fall tex) sina stallägares eventuella samtal om man är rädd för att bli väckt av ”vem som helst”.

      Hur väljer man den funktionen?

      Svara
      • Trasselkvast

        Du har iphone så då vet jag inte riktigt, men sök på Stör ej under inställningar (googlade och det verkar heta samma).

        Svara
      • Stefan

        Iphone: Inställningar-hjälpmedel-ljud/bild-”led blixt vid varningar” och ”blinka om ljud är av”.

        ……ifall du inte hittat än!

        Svara
  4. Anna

    Har ett osunt beroende av min mobil men använder den knappt som telefon. Får panik om det ringer (på vanliga telefonen alltså) haha… men med är den alltid!

    Svara
    • Birgitta

      Igenkänningsfaktor 2000.

      Pratar nästan aldrig i telefon annat än med min sambo. Älskar sms-funktionen desto mer 🙂 !

      Svara
  5. Lee

    Stänger aldrig av, har på ljudlös. Har däremot lite telefonfobi mot okända nummer…..så kollar alltid upp de numren…..varit med om lite för många telefonförsäljare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>