5 ”must have” för en lyckad solsemester

Jag har alltid gillat att sola och bada och har ägnat många timmar åt detta varje sommar sedan barnsben- i massa olika länder och på många skiftande stränder.

Nedan tänkte jag berätta om mina 5 i topp-saker för den bästa solsemestern- kanske håller ni med helt, delvis eller inte alls?

1. Solkräm: när jag var i tonåren minns jag hur en del smorde in sig med olivolja! Vilken solskyddsfaktor DEN hade kan man ju undra….men idag tar jag inga risker utan början med en kräm med hög faktor (minst 15, gärna 30) och arbetar mig neråt efter några dagar.

Man ser ibland kritvita personer som bränner sig rejält (gärna första semesterdagen) och förutom att det är både fult och framför allt smärtsamt får man ingen solbränna utan bara en fjällande hud efter ett tag.

Jag tycker att man känner sig snyggare, sexigare och liksom friskare med lite färg på kroppen och vill inte gå omkring helt blek sommartid men det är ju en smaksak.

2. Foppatofflor: dessa fula skodon har jag skrivit om flera gånger men de ÄR verkligen praktiska.

Jättebilliga, håller länge, lätta att tvätta, väger inget!

Ska man gå på heta betongplattor eller en stenig strand är de utmärkta då man dessutom kan simma med dom (inte i poolen men väl i havet).

3. Solhatt: skyddar bättre än solglasögon och ger inte de fula märkena runt ögonen.

Man kan om man har långt hår samla ihop detta under hatten.

4. Mobilen: bästa sysselsättningen när man solar och man kan både nöjesläsa allt möjligt och skicka nödvändiga mail/ ringa samtal om man skulle vara tvungen till det.

Min mobil är som en kroppsdel och jag går ingenstans utan den- tveklöst beroende!

5. Laddare: om man lider av mobil-sjukan måste man ju lätt kunna ladda densamma, eller hur 🙂 ?

En portabel dito är svaret och gör att du kan mobilmissbruka i massa timmar!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>