Kort-kapad

Så har det då hänt även mig, det man hört och läst så mycket om; mitt bank-kort blev kapat!

Jag kom tack och lov undan med blotta förskräckelsen; 7-8 belopp på vardera ca 9 och 18 kronor drogs av något spelbolag (???) och pengarna återbördades av Swedbank bara minuter efter att jag hade pratat med dom.

Fick ett sms vid 21.00 på kvällen om att Swedbank misstänkte kortkapning, ringde dom direkt och allt var uppklarat på några minuter bortsett från att jag måste vänta på ett nytt bankkort som kan ta upp till 5 dagar.

Swish fungerar under tiden så jag sitter inte i sjön- dessutom använder jag inte kortet så ofta.

Hur kortet kapats går ej att veta; jag lämnar det i alla fall aldrig någonsin ifrån mig och har aldrig använt det utomlands.

Beställde hundmat och foton via nätet nyligen och betalade med kortet- kanske var det då?

Har ni råkat ut för något liknande och hur gick det?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Min dotter fick draget pengar av Storytel för nån dag sedan. Nån ljudboksförsäljare på nätet tydligen. Hon är inte medlem och lyssnar inte på ljudböcker …. hur de kom över hennes kontouppgifter är oklart!

  Svara
  • Birgitta

   Banken sa att EN möjlighet är att företag jag handlat av (seriösa) fått intrång på sina sidor. Och det är ju omöjligt för mig som enskild att skydda mig ifrån.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>