Lördag- kluriga vägar

Idag fick Vicke och jag äntligen besök av Birgitta Kjellin- det var hela 2,5 månader sedan sist.

Det är inte så lätt att locka denna busy kvinna att komma men ett jättebra komplement till Olofs träningar.

Jag tror att jag har nämnt det förut men när man tränar för Birgitta är det väldigt mycket som ska hända på få meter- det är inte det traditionella ”rid öppna på den ena långsidan och sluta på den andra” typ utan snarare ”rid 2 steg öppna i galopp , gå sedan in i en diagonalsluta till meddellinjen, öka galoppen några språng för att därefter minska den och avslutad med ett byte innan du når kortsidan” ( en av dagens 3 övningar).

Detta gör att man som ryttare verkligen måste se till att hålla både sig själv och hästen alert och på hugget samt tänka på hur man sitter och inverkar i varje språng för annars hinner man inte utföra det begärda och/ eller så blir det ofrivilliga byten vilket hände några gånger i stället för att få en galoppökning.

Vi jobbade bara i galopp idag och med att få denna gångart luftig och tretaktig och både Birgitta och några åskådare tyckte Vicke såg jättefin ut vilket så klart är kul att inte bara tro utan även höra 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>