Vad avskräckte er?

En gång om året typ…..

Har ni någon gång läst/ sett/ upplevt  något som avskräckt er från en viss sak ”i evighet”?

För att förklara ska jag ge er några exempel:

När jag gick i högstadiet fick vi se en film om vilka skador man kan få i munnen av att snusa. Filmen var värre än den värsta skräckfilm och jag minns den väldigt levande än idag, ca 35 år senare. Skulle aldrig få för mig att prova snusning- delvis pga filmen.

Några år senare läste jag om hur många (ca 10) sockerbitar en 33 cl burk Coca Cola innehåller. Sedan dess dricker jag mycket sällan läsk fast jag tycker att det är gott. Light-läsk dricker jag däremot även om det säkert är ”farligt” av andra orsaker.

Sist men inte minst kommer jag ihåg en gång för många år sedan då jag ville gå ner i vikt. Jag vägde mig VARJE DAG och vågen visade på stadigt neråtgående siffror även om det vissa dagar handlade om typ minus 100 gram.

En dag åt jag för ovanlighetens skull en PIZZA och nästa dag hade jag gått upp ETT HALVT KILO?!?!?Förvisso gick jag ner det snabbt igen men detta fick mig ändå att bli avskräckt från denna typ av föda som jag därefter äter väldigt, väldigt sällan.

Har ni liknande exempel?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  En gång när jag var liten kröp det omkring myror i karamellströsslet på min mjukglass… och jag upptäckte inte det med en gång utan hade ätit en del på glassen när jag plötsligt insåg att de konstiga svarta strösslen rörde på sig. Gillar fortfarande inte strössel.

  Svara
 2. Lee

  Samma för mig ang läsk! Ska mycket till om jag ska dricka ”sockerläsk”. Men ang pizzan….1/2 kg?? Det är ju ingenting…1,5 är nog mer vanligt! Kolhydraterna som binder massa vatten! Som försvinner lika fort 😉

  Svara
 3. Frida

  Mandelbiskvier! När jag var liten fick jag en påse sådana som jag satte i mig i rekordfart, kräktes upp allt och efter det kan jag inte lukta eller se på dem utan att må illa. McDonalds är det sällan jag äter efter att ha jobbat där. Inte för hygienen, den är fläckfri men efter att ha tömt ”rännorna” på grillen i en stor plåttunna så har jag lite svårt för det. Det ryktades dessutom om att dessa tunnor hämtades och gjordes jordnötsringar av.

  Svara
 4. Manda Stillnert

  Falukorv, mår illa så fort någon steker de. Hade magsjuka en gång som liten och så stekte pappa falukorv och jag kräktes. Tog säkert över tio år innan jag ens smakade på korv igen ..

  Svara
 5. Pia

  Åt en mintkaka ”Remi” för många år sedan och hade ätit hälften när jag ser en halv mask i halvan som var kvar! Kan fortfarande inte äta mintchoklad.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>