Vad man INTE skriver på Fejjan

Ett ämne jag har berört flera gånger!

Har också stött på det då och då- folk jag är ”vän” med på Facebook som skriver saker där om sitt jobb/ sina arbetskamrater eller sin (brist på) arbetsmoral och jag blir lika förundrad varje gång.

Nog för att man ibland och i ogenomtänkt frustration vill spy galla över vad det nu än må vara men Facebook eller andra sociala medier känns inte precis som några kloka kanaler för detta….

Jag skulle inte alls förvåna mig om tex tilltänkta arbetsgivare söker info om en på nätet och då kan vissa uttalanden säkert ligga en i fatet.

Jag som socionom är otroligt försiktig med vad jag postar om det kan tyckas yrkesrelaterat- det är så lätt att det skrivna ordet misstolkas och vänds mot en på ett sätt som man absolut inte menat!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Helena Tang

  Håller med till 100%! Jag skulle faktiskt bli förvånad om eventuella arbetsgivare INTE kollar upp en på fb eller nätet öht…
  Dessutom så säger jag att foton där man är full eller gör bort sig på annat sätt är nästan värre

  Svara
  • Birgitta

   Ja foton är nästan värre!

   Hade en socionomkollega som hade ett foto på sig själv när hon satt på toaletten med nerhasade brallor. Skulle aldrig drömma om att publicera sådant för egen del….

   Svara
 2. Frida

  Verkligen konstigt att folk fortsätter göra såna tabbar. Tror att det är mer regel än undantag att blivande chef kollar upp en på sociala medier.
  Vet folk som vabbar och sedan lägger upp bilder på sig och barnen på stranden t ex. Smart….

  Svara
  • Birgitta

   Har sett liknande.

   Går tidigare från obligatoriska grejer från jobbet och postar att de partajar kort därefter….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>