Vackra hästar

Min favorit-bild på min favorit-häst!

Sitter och läser en tråd som handlar om huruvida man skulle köpa en ful häst och börjar fundera.

Min allra, allra första häst (Flash) köpte jag ärligt talat nog mest för att den var otroligt vacker (mörk skimmel). Jag var oerhört orutinerad och det var ett felköp som jag tack och lov räddades ur då jag lyckades lämna tillbaka hästen.

Nästa häst; Menelli och hästen därpå, Heron, tyckte jag varken var fula eller vackra och tja….nog inte Décima heller.

Heron BLEV däremot väldigt vacker 100 kilo och 6 centimeter senare och faktiskt var det samma sak med Décima som också växte mycket (Heron köptes som 4-åring och Décima när hon var 3).

Archie däremot var supersöt redan som 3-åring vilket ”alla” och inte bara jag själv tyckte (jag fick höra det väldigt ofta).

Kreon var inte vacker i ordets rätta bemärkelse och tja…inte Vicke heller vid köp…inte enligt mig i alla fall.

Vicke vägde säkert minst 50 kilo mindre när jag köpte honom och han hade som en antydan till karprygg vilket mer fett och muskler har trollat bort helt.

Numera tycker jag att han ÄR vacker- inte bara subjektivt utan även rent objektivt.

Men vad säger ni om era hästar?

Tycker ni att de är vackra och är det även den ”allmänna åsikten” 🙂 ?

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Jag gillar ”moderna” typer på hopphästar – långa ben, snygg överlinje, ”slanka” och lite kattlika. Jag vet att en del tycker mina ston är väldigt feminina och söta, men tror inte det tilltalar alla.
  Den ”gamla” grova modellen på hopphäst är inte lika tilltalande för mig, trots det har jag en unghäst som ser exakt ut så haha.

  Svara
 2. Matilda Holmström

  Haha ja, jag tycker att jag har vackra hästar och det är den allmänna uppfattningen också 😉 Kan inte åka någonstans med Jakob utan att han får komplimanger.

  Svara
 3. Rackemarie

  Min DiNozzo var riktigt snygg, enligt mig och många andra. Barbie föll jag inte för utseendet direkt, men hon är inte ful och dessutom en dröm att rida. Nu är hon förstås vackrast i världen ( i mina ögon).

  Svara
 4. DRESSYRLIV

  Som varande ren estet så är jag OERHÖRT kräsen när det kommer till köp av hästar som i mitt tycke MÅSTE vara vackra och tilltala mig rent bildligt. Sedan är ju det förstås en ren smakfråga då alla tycker olika. För mig är det dessutom lite plus i kanten att komma med en hästs om sticker ut lite i mängden när man tävlar dressyr. Dressyr är en vacker sport och har man en häst som dessutom är vacker så ligger man i af något bättre till. En vacker häst (för mig) är dessutom oftast en exteriört korrekt häst och då har man ännu bättre förutsättningar för att hävda sig i dressyren. Aramis var i min värld vacker som en dag och även Rigoletto stack ut ur mängden med sin kraftfulla kropp 😉

  Svara
  • Birgitta

   Håller helt med dig angående det estetiska och att en vacker häst dels oftare är mer exteriört korrekt och därmed lämpad för dressyr och att man har en fördel med en sådan framför om man skulle tävla en ” ful” häst.

   Svara
 5. Lee

  Älskar ju svarta hästar, så min är fantastiskt vacker! Hon är dock den äldre typen av halvblod, en rejäl dam alltså, som nog inte tilltalar ”sporthästfolket”. Men ”vanliga människor” brukar kommentera hur vacker hon är….och stooooor 🙂

  Svara
 6. LenaB

  Skulle nog inte kunna köpa en ”ful” häst (det är jag för mkt estet för), jag har däremot ofta tagit hem hästar som kanske inte är direkt bildsköna vid första anblick men som jag har sett en potential hos. Med muskler, hull och allmänt TLC har jag trollat fram några svanar genom åren;-), i mina egna ögon naturligtvis men även rent objektivt när jag ofta fått kommentarer om att jag har en vacker häst.

  Svara
 7. Camilla

  Ja, våra hästar genom åren har nog genomgående allihop varit vackra/snygga – och det verkar även omgivningen tycka då de genererat en hel del komplimanger när man visat sig någonstans. Mitt avelssto är nog den som är minst ”flash-snygg”, men hon har ett vackert, mycket uttrycksfullt huvud, en iögonfallande färg och rör sig mycket bra – så hon drar blickar till sig ändå.

  För mig är det viktigt med en häst som förutom allt annat, även tilltalar mig bildligt. Men det är ju utseendet jag skulle göra avkall på om jag hittar en i övrigt perfekt häst men som inte är modellsnygg liksom.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>