Hästmat med omsorg

Vissa lägger ner mer omsorg och kärlek än andra när hästlunchen serveras, titta bara på bilden ovan ❤️❤️❤️! Det tog nog lite tid att skiva ner äpplena så fint.

Jag öser bara ner allt i en spann…..

Samma med häst/ hundgodis; en del har alltid fickorna fulla eller i vart fall så att de kan ge hästen/ hunden en godis i princip när som helst: jag har det aldrig.

Till mitt ”försvar” får jag väl säga att Vicke proppas full av både äpplen och morötter I KRUBBAN och att Molly får så mycket godis av Henrik att hon vore galen om hon klagade 🙂 .

Just vad gäller godis är min erfarenhet att det inte finns något hundar eller hästar lär sig snabbare än att tigga och det är i sin tur något jag är allergisk mot.

Att inte kunna röra sig i köket eller stoppa något i munnen utan att ha 2 stoooora hundögon på sig eller att ha en häst som ständigt buffar i ens kläder letande efter godis. Nej tack för min del.

Brukar ni ge era djur godis?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  När jag sitter upp på unghästar eller med uppsittningsproblem lär jag dem att vända huvudet mot mig, få en godis och sen sitter jag upp lugnt och stilla från pallen. Har tyvärr skämt bort dem med att få godis efter de tävlat och gått in i lastbilen – fruktansvärt störigt att de tigger men jag får skylla mig själv…

  Svara
 2. Frida

  Jag har alltid skämt bort både häst och hund. Hundarna är så klart lite tiggiga men mina hästar har aldrig blivit det trots mkt godis. Fram tills nu vill säga, min nya har faktiskt blivit så odräglig att jag fått ha vissa restriktioner. Hon står inte och skrapar i gången eller så men hon är hemsk ute i hagen. Går efter en för att få godis, och blockar en när man ska gå ut ur hagen. Så nu får hon bara godis efter ridning och om jag vill belöna ngt särskilt beteende.

  Svara
 3. Trasselkvast

  T får godis vid exakt samma tillfällen, och endast då (typ hämta i hagen, sätta på grimman osv), vilket leder till att hon visserligen förväntar sig godis då, men aldrig annars. Klarar heller inte tiggande djur och blir tokig om folk ska ge mina hundar i tid och otid så de sätter igång (de tigger aldrig av mig).

  Svara
 4. Kajsa

  Grundläggande träning av djur; finns ju olika skolor, olika tillvägagångssätt, osv. En del anammar belöning i form av godis, andra i form av muntlig belöning/Beröm. Men all form av träning, mer eller mindre, vill väl ge en slags beröm för väl uträttad övning, i form av något – därmed inte sagt att husdjur ska tigga, etc, då är det något som behöver ses om lite anser jag 🙂

  Tiggande djur hör (tyvärr) hemma på cirkus, och det leder inte till något gott att uppmuntra till/ låta djuret tigga. Men det kräver också sin husse/matte att träna djuret, där brister det oftast.

  Svara
 5. Minstral

  Hästarna får lite då och då, inte vid specifika tillfällen och aldrig om de tigger. Hunden får ofta och tigger mycket och får även då. Inget som besvärar oss öht.

  Svara
 6. Birgitta

  Det viktiga är väl att göra det som passar en själv tänker jag.

  Pratade med en hästkompis om detta härom dagen; att hon är benhård med att hennes hästar ska stå stilla vid uppsittning medan jag låter alla mina gå iväg. Mig gör det inte det minsta att de börjar gå och jag vet till 200 % att jag hade botat detta jättesnabbt OM JAG VILLE men jag bryr mig som sagt inte.

  Samma med tiggande; jag störs jättemycket- andra bryr sig inte.

  Svara
 7. Caroline och unghästen Stina

  Om man inte belönar tiggarbeteendet med att ge hästen godis ”bara den är tillräckligt jobbig” så slutar den ju. Min häst vet t.ex. att hon aldrig får godis som belöning om hon ”söker det”. Vänder hon däremot bort huvudet eller backar lite, då kan det komma en bit Problem solved.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>