Tisdag- nya skor

Morgonen inleddes med skoning och jag var glad att kunna meddela hovslagaren att hovarna såg ovanligt välbehållna ut sedan senaste skoningen för 7 veckor sedan.

Jag har aldrig haft en häst med så dåliga hovar som Vicke innan eller rättare sagt har jag aldrig haft en häst med dåliga hovar tidigare punkt.

Alla tidigare djur har haft hovar där inte en flisa brutits loss någonsin medan Vicke har känsliga sulor, väldigt låga trakter och framhovar som i perioder blir väldigt trasiga redan efter ca 4 veckor.

Mycket huvudbry har de vållat mig och oron för tappskor förföljer mig ständigt men idag såg det som sagt riktigt bra ut med våra mått mätt.

Med våra mått mätt blev det också ett bra dressyrpass där jag red linjer ur MSV B:2 och MSV A:1-programmen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert

    Ja en häst med dåliga hovar orsakar mycket huvudbry eller ja de har de iaf gjort för mig. Min egen har haft massor med problem med röta i olika former och tappade hon en sko så drog hon med sig halva hoven av .. Men peppar peppar nu har hon faktiskt fina hovar!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag har ju haft både lite olika skor och sulor (plast och flytsulor) på Vicke med varierande resultat.

      Flytsulorna kostade 2500:-/ skoning så den kostnaden slipper jag gärna.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>