Bästa investeringen om man har egen ridhäst?

Noterade redan för något år sedan att klippmaskiner blivit mycket billigare och att utbudet ökat.

Kanske har andra hästägare inte hängt med i denna förändring för det verkar fortfarande relativt vanligt att man lejer bort klippningen av sin häst till någon annan.

Jag har lite svårt att förstå detta för man sparar mycket snabbt in kostnaden för maskinen, kan ha denna i massor av år och så är det lätt att klippa själv.

Men kan göra det i sin egen takt, hur och när man vill och slipper betala runt en femhundring  per gång.

Jag har ju redan klippt min björn 3 gånger i år- det är ju nästan kostnaden för en helt ny maskin och självklart kan man ju köpa en begagnad också.

Min maskin är nog bortåt 20 år…

Jag gissar att många tror att det är krångligare att klippa än vad det de facto är?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Av olika anledningar kunde jag inte klippa en häst så det skulle funka med karens (måste droga eftersom den är snabb som en kobra att sparka….) innan tävling och betalade en kompis att helklippa denna hästdrake med mina saxar för 500 kr. Har aldrig gjort så innan men var det bästa jag gjort – jag slapp ”bråka” med hästen och fick en helklippt, supersnygg tävlingshäst! Varje gång jag klipper mina envisa ston saknar jag min stadiga valack som sov när jag klippte.

  Svara
 2. Ann

  Jag har faktiskt aldrig träffat nån som inte klipper själv… Många delar maskin med några. Jag delar med min inackordering. Jag tycker inte de billigare 1.500-kronorsmaskinerna verkar så bra men man behöver inte heller köpa de för 5-6.000.

  Svara
  • Birgitta

   Pinsamt nog är jag benägen att hålla med dig- mitt inlägg till trots.

   Det pinsamma är att min häst är en STATY och såååå lätt att klippa, dessutom tar det typ 1 timme.

   Det är bara kombinationen snålhet parat med att jag är petig som gör att jag inte lejer bort tjänsten.

   Men att betala för 3-4 klippningar per år när jag har en sax, är duktig på att klippa och äger en staty…nä….det vore som sagt snudd på pinsamt 🙂 .

   Hade jag, som M kommenterade haft en besvärlig häst hade det varit långt mer försvarbart.

   Svara
 3. Trasselkvast

  Lejer bort pga är så trist och blir tokig på alla hår som letar sig in…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>