Ännu ett pengasparande tips till hästägare

200 spänn på Gekås….

Pratade med en kring Malmö boende hästägare nyligen och hon berättade att hon just fått sina hästtäcken tvättade.

På fråga vad detta hade kostat fick jag veta att tvätt av ett vintertäcke kostade 200 kronor och impregnering av detsamma lika mycket.

Min chockade respons blev ”herregud….för dom pengarna kan jag köpa ett NYTT täcke i Ullared” ( helt sant).

Nåväl….alla kanske varken kan eller vill åka till Gekås eller ens köpa just deras täcken så här kommer ett tips om också ni lämnar bort täcken för tvätt och betalar priser enligt ovan:

Köp en rejäl tvättmaskin som rymmer täcken; man kan hitta dessa begagnade på olika sidor så det behöver inte kosta sååå många tusenlappar.

En förutsättning är så klart att ni har någonstans att HA maskinen inkopplad- jag tänker att man nästan måste bo i hus/ på gård eller ha en rejäl tvättstuga?

Hur som helst finns det massor av pengar att spara, framför allt om ni även ids tvätta hästtäcken åt andra, tex era stallkamrater!

14 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Jag tvättar alla täcken, ja alla hästsaker i vår vanliga tvättmaskin…..Tror den rymmer 8 kg, ganska vanligt tror jag. Torkar ur listen, o kör en tom 95 grader efter.

  Svara
 2. DRESSYRLIV

  Tycker jag är ett superbra tips! Är också BIG FAN av Gekås/Ullared och jag om någon vet hur oerhört bra OCH billiga deras täcken är (parantes)! Det glädjer mig dock att du inte bara säger till folk att köpa nytt utan istället faktiskt tvätta och investera i en bra maskin 🙂 Finns allt för många där ute som garanterat inte tänker som du utan hellre åker till någon fancy hästbutik och köper nytt istället. Hej, miljötänk …

  För övrigt kan jag inte för mitt liv förstå vissa människor som vägrar åka till Ullared. Känner vuxna människor som absolut aldrig skulle kunna tänka sig att handla på detta ”förfärliga” ställe. Till ett klart rabatterat pris kan man alltså få hem precis samma varor som finns i övriga affärer (mer pengar över i plånboken till annat alltså), men NEJ: ”jag sätter inte min fot på det stället”. Av princip eller vad? Ser man sig som en ”Svensson” (tänker dokumentären som målar upp en viss bild av klientelet) eller VARFÖR? Jag kan verkligen inte förstå …

  Svara
  • Birgitta

   Fjantigt snobberi hos vissa medan andra TROR att det som säljs där är ”skit” utan att ha några som helst belägg.

   Svara
  • Lee

   Fast jag som bor bara 3 mil ifrån, drar mig verkligen för att åka dit. Särskilt vid denna tid och sommar när det är knökat med folk. Det är billigt, men man köper så himla mkt ”bra att ha” att det liksom inte blir billigt. 3000:-, istf att beställa smidigt det man verkligen behöver på nätet.

   Svara
   • Birgitta

    Håller INTE med. Jag köper aldrig ”bra att ha”-grejer utan sådant jag verkligen behöver och sparar säkert 2000 per resa (åker ca 2 ggr/ år).

    4000 är inte att förakta….

    Och jag kommer alltid dit tidigt på morgonen på en vardag och står aldrig i kö utanför o dylikt som man sett på tv ibland.

    Handlar mycket varje gång: kanske för 5-6000 och då både till hemmet, hygienartiklar, till hunden, hästen och mig själv.

    Man kan ju spara flera hundra bara på tex täcken, ridbyxor och jackor….

    Svara
   • DRESSYRLIV

    Håller INTE heller med dig Lee. Jag åker till Ullared ett par gånger per år och det jag köper där används flitigt och står ofta på en inköpslista. Skulle säga att oerhört få varor hänger med bara för att. Även om jag t ex köper något jag inte hade tänkt att jag skulle köpa, så betyder ju inte det att det bara ligger och aldrig blir använt. Nej, Ullared kan vara det bästa som hänt för mänskligheten 🙂

    Svara
    • Birgitta

     Ha ha ha…blir det någon gång en ledig tjänst på Gekås marknadsföringsavdelning får du och jag slåss om tjänsten 🙂 !

     Svara
 3. Rackemarie

  Jag tvättar aldrig mina utetäcken, men använder tunna innetäcken närmast hästen. Dessa tvättar jag regelbundet i hemmamaskinen, liksom schabrak, paddar, lindor och damasker.

  Svara
 4. Jennie

  Gekås är absolut en affär jag gärna besöker – och då är det inte för impulsköp eller ”bra-att-ha” (jo, bra-att-ha-hemma gäller väl förvisso, men då menar jag förbrukningsvaror som blir betydligt dyrare att köpa på den lokala butiken, alltså hygien-, städ- och skafferivaror) likaså har jag aldrig någonsin köat för att komma IN i butiken. Kör liksom du dit på vardagar (hgärna måndag eller tisdag) på lågsäsong och aldrig på semestertider, har nästan inte behövt köa för att komma ut heller, haha. Sååå rolig affär, med nästan allt under ett och samma tak.

  Tror att MÅNGA avfärdar Gekås trots att de aldrig varit där själva, men kanske hört om de gigantiska köerna in i varuhuset osv. Ha! säger jag. För har man väl varit där OCH har ett sunt ekonomiskt tänk, så borde man inte kunna motstå detta ställe. Däremot fattar jag inte de som kör dit och bara handlar för handlandets skull, t.ex kläder de aldrig kan eller kommer att bära osv osv. DET däremot är rätt knasigt.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer i varje ord.

   Min sambo var lite skeptisk till Gekås när vi träffades och retade mig nästan lite men följde med på en resa i somras och se där….nu vill han dit igen 🙂 .

   Jag skäms inte över att handla ekonomiskt- jag tjänar bra men unnar mig också både resor, tävlingar och massa träningar tex så hygienartiklar sparar jag gärna några hundralappar på genom att köpa ”10-15 av varje” av märken jag använder på Gekås- med den mängden sparar man en hel del.

   Svara
   • Jennie

    Självklart ska man inte skämmas över att handla ekonomiskt – snarare skämmas om man är Oekonomisk 🙂 Beroende på hur långt man har givetvis, men som i vårt fall, så storhandlar vi också, det kan lätt bli 10-15 produkter av ett visst slag – förbrukningsvaror till köket som ett exempel, när det är så mycket billigare än om jag går in på Ica här hemma, så är det väl snarast smart att köpa på Gekås! Sånt som man VET går åt menar jag. 🙂

    Jag lägger också hellre slantarna på nåt roligt i övrigt, och sparar pengar genom att handla på Gekås, några ggr per år. Sen i vårt fall skulle det inte löna sig att köra dit för ”nåt litet”, då skulle bensinpengarna äta upp förtjänsten.

    Som en Gekås-negativ bekant uttalade sig (i väldigt negativa) ordalag: Jag kör väl inte ända dit för att köpa mig en jacka? Ehhh… Nej, inte jag heller! Det är ju det som är vitsen! Tur vi fattat den, eller hur?! 😉

    Svara
    • Birgitta

     Spot on igen 🙂 .

     Har också noterat att en del tror att man handlar för några hundra på Gekås och då är det givetvis inte lönt att köra 20 mil enkel resa.

     Jag har de 15 senaste åren knappt köpt schampo, duschtvål, tandkräm, tvättmedel, sköljmedel, diskmedel, rakblad, hårfärg, deodoranter, hundbajspåsar, e-vitamin till hästen, glansspray till svansen, flugmedel, ridhandskar, hästtäcken, ridbyxor mm någon annanstans än på Gekås.

     Och med dessa mängder (årsförbrukningar som jag har lagrat) så BLIR det besparingar.

     Har förutom allt ovan köpt massor av grejer till hemmet ( exempelvis när jag och min fd man separerade); husgeråd och sängkläder tex, köper ibland en del kläder till mig själv (många jackor genom åren), min hjälm och nuvarande ridskor kommer därifrån osv…

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>