Fredag- dagen innan våren

Nu har jag hört från flera håll att våren ska komma till Skåne just imorgon; vi får väl se om det stämmer.

En vän hade planerat att släppa sin häst på bete så vi får väl se om hon kan göra det även om just dagens väder säger något annat.

Jag trodde inte att jag skulle kunna rida på utebanan; dels hade det regnat mycket under natten och dels sköt isvindar hemska pilar mot mig när jag släppte ut Bibbi i hagen men banan såg utmärkt ut och temperaturen höjdes med säkert 1-2 grader medan jag gjorde i ordning Frenchie för ett ridpass så det blev där jag red trots allt. Iförd tunn jacka, tjock väst och tjock vinterjacka medan jag skrittade fram ha ha ha.

På bilden några grenar från vårt ena plommonträd.

Det är alltid lika spännande att se hur mycket frukt vi får; någon sommar har vi haft mycket plommon och något år i princip inte ett enda (!) och även äppelskördarna har varierat en hel del. Frenchie hälsar att han hoppas på stora mängder att den sistnämnda frukten, Bibbi låter meddela att hon…ursäkta…”skiter i vilket” (hon kan nedlåta sig till att tugga i sig enstaka äpplen om jag insisterar).

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>