Lite filmsnuttar och mina kommentarer

Ja, ni får ta mina filmsnuttar för vad de är- önskar att jag visste hur man klipper ihop en ”riktig” film i stället men nu vet jag inte det så….

På denna filmsnutt ser ni 10 byten i varje och det lite ”roliga” med det är att en del av bytena sker på böjt spår vilket så klart är svårare än om man lägger alla utmed en långsida som jag alltid gör.

Det coolaste jag sett i den vägen var när Klaus Balkenhol (en svårklassryttare som alltid tävlade i uniform om någon minns honom) för ca 20 år sedan red ettor på en stor volt! Det var häftigt!

Här ser ni lite piaff, det börjar ganska bra men sedan går Vicke iväg lite.

Man kunde så klart önska ännu mer lyft och hade man velat få det att se bättre ut kunde man kapat filmen innan han går iväg men jag vill gärna visa även det som är mindre bra.

Här ser vi en akilleshäl; Vicke är för kort i nacken även om det faktiskt har blivit mycket bättre. Kandaret lockar mer till detta och därför rider jag alltid på träns.

Detta är ju en sådan film man knappt hade vågat lägga ut på typ Facebook av rädsla att bli lynchad men jag vet som sagt våra brister och varken Olof eller jag tycker att detta är den optimala formen. Den avslutade piaffen är helt ok tycker jag.

Här lite piruettgalopp, man skulle önska mer centrering. De avslutande 12 bytena i varje är fina!

Man ska ju gärna avsluta något svårt (piruett-träning i Vickes fall) med något betydligt lättare  och då blir det så här när hästen har lätt för det svåra 😂😂😂!

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Vilken fin häst du har!
  Lite tråkigt att man ska behöva känna att man ska bli ”lynchad” för en film där allt inte är perfekt. Det blir så fel när man väljer att bara visa det som är perfekt, det är sällan perfekt och man måste ju kunna tillåta att formen inte är helt 100 eller takten eller vad det nu kan vara ibland när det svårt och/eller man lär in ngt nytt. Men med det internetklimat vi har idag så är det ju så, tyvärr.

  Svara
  • Birgitta

   Jag kan bara bekräfta det du skriver.

   Har i massa år undvikit att visa mina hästar för jag vet vilket ramaskri det kan bli kring precis vad som helst…

   Kommer ihåg en gång när jag skrev att jag hade gjort ett litet sporrsår på Archie. Jag kunde lika gärna ha skrivit att jag försökte avrätta honom och givetvis var jag en så hemsk person så det var inte sant.

   Och Olof som inte ens har med bloggen att göra så att säga vill jag verkligen skona…

   Fast tycker man att de filmer jag lagt ut idag är så hemska så säger det nog mer om den som tycker så och jag orkar inte längre bry mig.

   Jag vet vad jag har i boxen….

   Svara
 2. Rackemarie

  Piaffen efter den samlade traven är ju kanon! Vilken fin häst du har. Tycker du gör helt rätt som låter Olof vara en stor del i hans utbildning,

  Svara
 3. Anna

  Duktiga Vicke! Tycker det är hur kul som helst att se dessa filmer, vilken inspiration…

  Svara
 4. Manda Stillnert

  Syns tydligt att han utvecklas med storm steg och tycker också du är smart som låter Olof rida honom med jämna mellanrum. Vet att många tycker de är fel att tränaren rider ibland men för mig har de iallafall vart till god hjälp när jag kört fast att slänga upp vår tränare i tio minuter för att kunna visa istället försöka förklara vad som felas!

  Svara
  • Birgitta

   Ridning är ju så svårt ändå så jag är absolut för att man ska göra vad man kan för att underlätta för sig själv och hästen.

   Jag har tex aldrig lärt någon häst att byta i varje (hann påbörja det på Heron men det är typ 20 år sedan) och frågan är om jag hade lyckats och hur lång tid det i så fall hade tagit.

   Bättre då att Olof fixade detta på några pass….

   Bara ett exempel.

   Svara
   • Manda Stillnert

    Kan bara hålla med! Ridning är både svårt och kostsamt skulle jag säga 😉 Nej är bara glad att vi har en sån engagerad tränare som verkligen lägger ned så mycket tid att hitta alla små grejer som man själv kanske inte tänker på men när de väl är löst så kan ridningen flyta med helt nya kvaliter 🙂

    Svara
 5. Anne

  Jag brukar inte svära, men jäklar vilken fin häst du har. Förstår att det är en ren fröjd att sitta på honom.

  Svara
  • Birgitta

   Åhhh tack! Ja han är snäll och fin och det är roligt att även Olof tycker så trots att han har ridit många fina hästar genom åren.

   Att man som hästägare gillar sin egen häst mycket är ju helt naturligt och motsatsen skulle ju nästan vara konstig.

   Svara
 6. Minstral

  Är det så? Vad tråkigt, jag får ofta höra att Diva är fin och det är så himla roligt.

  Svara
  • Birgitta

   Det KAN ju i alla fall delvis bero på att ”folk” inte ser oss som ekipage så ofta (hemma).

   På tävling kan jag förstå att man inte ”reagerar” för så många fina hästar man ser där så blir Vicke bara en i mängden.

   Säger ju en del om konkurrensen i Skåne…

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>