Läs först- dela sen

Läser följande vädjan på Facebook från en bloggläsare:

Låt mig slippa läsa gamla inlägg om ammor som söker föl och föl som söker ammor. Läs ordentligt från vilket datum och år(!) inlägget är. Era intentioner är goda men det blir så fel.”

Och detta är ett perfekt exempel på hur ”folk” delar allt möjligt på nätet utan att läsa ordentligt.

För ja, det är relativt vanligt att man denna årstiden läser om mängder av föl som söker ammor och ston som mist sina föl men OM man läser NOGA ser man att inläggen ibland är flera år gamla !?!?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. SofiaM

  Folk inte bara delar utan att läsa utan kommenterar också utan att läsa.
  Ibland kan kommentarer utan att att folk läst bli väldigt komiska men ibland blir det bara så fel.

  Jag har ett exempel på det. Min mammas katt gick hastigt bort i fredags och i måndags så lägger hon upp en fin bild på henne med texten ❤️R.I.P❤️
  De flesta kommentarerna var självklart rätt typ av kommentarer, men sen kommer det några få där det är tydligt att personen i fråga inte läst texten utan bara tittat på bilden. Exempelvis ”snygg bild”. Några kommentarer senare så har personen insett att hen har kommenterat fel och skriver beklagar sorgen.

  För mig är att läsa noga och källkritik superviktigt. Speciellt på nätet där allt sprids så fort. Nätet har blivit expresslinjen i falsk ryktesspridning och speglar allt för ofta mänsklighetens sämsta sidor. Hade varit helt underbart om folk hade blivit mer vakna och försiktiga så att styrkan av internet kan förbli positiv.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer i varje ord!

   Internet kan användas i såååå många goda syften men tyvärr finns det en baksida också.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>