När man betyder olika mycket för varandra

Idag funderar jag på ett fenomen jag nyligen diskuterade med några vänner; det här med att betyda olika mycket för varandra.

I en kärleksrelation älskar förhoppningsvis båda den andra och troligen ungefär lika mycket men när det kommer till andra relationer i livet kan balansen se väldigt olika ut.

Jag ”drabbades” själv för några månader sedan; en person som jag ändå trodde att jag betydde ”något” för efter massor av år visade sig inte ha några problem med att bara kapa all kontakt, utan minsta betänklighet kändes det som.

Jag blev både förvånad och besviken, minst sagt….

Sedan har jag upplevt motsatsen också; personer som jag tydligen har påverkat väldigt mycket utan att själv förstå det, dvs hur mycket jag faktiskt har betytt för dom (medan de inte alls betytt lika mycket för mig).

Jag hörde nyligen en person prata om en gemensam bekant och det är för både mig och andra ganska uppenbart att medan den ena parten tror att hen och den andra parten är jättegoda vänner så ”vet” alla att den sistnämnda personen inte alls känner på samma vis utan nästan tvärtom….hen skulle nog gladeligen se att deras kontakt upphörde och snackar också ganska mycket ”skit” om den som tror att de är ”bästisar”. Lite sorgligt att betrakta utifrån.

Men så ÄR livet tänker jag oavsett vad man tycker om det..man kan inte tvinga fram känslor.

Man får bara inse att det kan bli så här ibland.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>