Min uppväxt

Jag skrattar mycket sällan högt för mig själv men idag gjorde jag det; när jag läste nedanstående raljerarande men faktiskt enligt mig väldigt sanna text skriven av ”Silverbjälke” på Facebook.

Så växte jag upp och jag var säkert inte ensam….:

Är så grymt tacksam att jag är ren, har både hår & tänder och är vid liv.

Finns inte en enda tvål som är en tvål utan att det ska vara det bästa & senaste som innehåller extrakt från precis allt från cocosnötter till fikonatomesoljor… När jag var liten var en tvål en vit hård grej jag tvättade mig med.

Jag tvättade håret med något som var avsett för hår men idag går det inte utan att det ska vara kliniskt bevisat, massera rötter och tillsätta en halv kemibok med enzymer i hårbotten för att håret inte ska falla av i förtid.

Jag hade en vit tandkräm som smakade lite starkt, innehöll säker flour och sen var det liksom bra med det. Nu räcker inte det eftersom ett medel är bra för tandköttet, ett lagar hål medans ett tredje ger mig vita tänder och bäst av allt är att tuben innehåller 20% mer för varje år men ändå tycks vara i ungefär samma storlek som för 30år sedan…

I skolan åt jag det tanten serverade oavsett vad det var och jag varken sket ner mig, dog, svällde upp eller blev bannlyst av min släkt för att det var gjort på fel sorts djur. Lik förbaskat är fler både feta, bleka, sjuka, allergiska och har hud & magproblem idag än jag kan minnas att en enda klasskompis hade när jag gick i skolan.

Mamma rökte under spisfläkten, pappa hade inget bälte i bilen och min bilbarnstol var en kudde för att jag skulle se ut genom sidofönstret. Minns inga barnsäkra dörrar och minns heller inte att vi satte i system att kasta oss ut i farten för det.

Mysko är det iaf…. allt idag är skapat för att vara bättre för alla och ändå är folk som växer upp nu både mer sjuka, klena, arbetsskygga, bortskämda, livrädda, tappar håret får karies och inbillningsdör av fel mat på tallriken.

Ge mig ett lass bacon, en bit princesstårta och ett paket cigg så ska jag överleva er allihopa.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>