Tips om du driver företag

Ibland blir jag lite fundersam över hur en del företag/ affärer drivs.

Ska ge exempel nedan men vill börja med att tipsa de som har någon form av affärsverksamhet att se till att framför allt vara lättillgängliga.

Idag är konkurrensen om kunder oftast väldigt stor så vida man inte säljer en väldigt unik produkt/ tjänst och jag gissar att jag inte är den enda som inte ”krusar” utan letar vidare om det känns för omständligt med ett specifikt företag.

Och nu när ”alla” har mobiler och Facebook så är det ju väldigt lätt att vara nåbar- i teorin i alla fall.

I verkligheten kan det se ut så här:

Jag fick härom dagen lust att piffa till mig lite och få ögonbrynen plockade på någon salong.

I teorin dräller det av de som utför denna tjänst…faktiskt även i hålan Staffanstorp så jag trodde inte att det skulle bli så svårt.

Körde förbi ett ställe, stannade till, drog i dörren till salongen: LÅST!?!

Ringer numret i skyltfönstret och den som svarar uppger att hen har semester i en vecka.

”Men ni har ingen skylt om detta på dörren” konstaterar jag utan att få något svar !?!?

Nästa salong skickar jag ett meddelande till via Messenger och får svar direkt. Dock kan jag inte få svar på NÄR om några dagar jag kan få komma för personen är inte på salongen just nu (klockan är 15.00).

Det tredje stället jag provar kontaktar jag per telefon och möts av ”personen du har ringt kan inte ta ditt samtal just nu….”.

Jag lämnar mitt nummer….ingen har ringt än….

Förstår  ni vart jag vill komma?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Katrin

    Kan bara hålla med. Hade jag skött mitt jobb på det sättet hade jag nog inte haft kvar det… Och då är detta ändå egna företagare som verkligen borde vara måna om att få kunder och behålla kunder.

    Har faktiskt själv sagt upp en tränare just för att hen var så dålig på att svara i telefon, svara på sms (och nej, jag är inte en person som sms:ar i tid och otid) samt även avbokade träningar med kort varsel där jag fick känslan av att det var något ”roligare” som dykt upp. Mitt liv är – precis som många andras – relativt hektiskt och uppbokat och jag måste kunna planera mina aktiviteter och det förutsätter ju att kunna ha en dialog och tidsplanering med t ex tränare samt även känna att ”jag är viktig som kund” (spenderas ju några tusenlappar där per månad…)

    Det blir lite ”lustigt” att höra personer som beter sig på det här sättet beklaga sig över hur tufft det är att driva företag, få verksamheten att gå runt osv…

    Svara
    • Birgitta

      Som kund får man väl också bestämma sig för vilka affärsrelationer som är värda att fortsätta med och inte.

      Olof hade, gud förbjude, fått ”hålla på” rätt så mycket för att jag ens skulle överväga att sluta att träna för honom.

      Dels har han hjälpt mig obeskrivligt mycket som få tränare hade velat/ kunnat och dels är det inte så att tränare som kan utbilda en häst till svår klass växer på träd- verkligen inte!

      Jag lämnade ju en tränare av den anledningen; hens kunskaper tog helt enkelt slut på vägen och det finns inte en chans att hen tex hade kunnat lära Vicke byten i varje eller utvecklat hans piaff.

      Någon som plockar ögonbryn kan jag överge utan en sekunds tvekan; det går 13 på dussinet av sådana personer…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>