Mera söndag- det finns hopp

….om mänskligheten i allmänhet och Vicke i synnerhet!

Jag måste lovorda 2 personer som verkligen har ”steppat upp” i helgen; dels min mångåriga veterinär (som jag tack och lov inte träffar sååå ofta, senast för 2 år sedan….) och min nya hovslagare.

Veterinären svarade på mitt sms med fråga om kliniktid redan igår (dvs samma dag som jag skickade det men framför allt på en lördag då han INTE jobbar) och min hovslagare gjorde detsamma idag.

Efter att ha läst kommentarer på bloggen igår kände jag att jag ville att hovslagaren skulle titta på Vicke om möjligt, ta av skon och….tja….försöka se om det fanns något under skon eller vad vet jag…

Och tror ni inte att denna snälla människa kom för en timme sedan, drog av skon, klämde, kände, tittade när jag longerade.

Man kunde se en liten rodnad på ett ställe under skon och det KAN betyda något eller inte (i så fall att Vicke trampat på något vasst).

Digitalpulsen var en aning förstärkt i vänsterbenet men det var inte speciellt mycket och det är fullständigt osvullet och oömt.

Och faktiskt kunde ingen av oss längre se någon hälta vid longering så antingen är Vicke helt återställd eller i alla fall mycket, mycket bättre redan.

Jag tänkte i panik att Vicke skulle få flytsulor men insåg själv att det inte är så smart att stänga in hoven NU- om det trots allt är något som ligger och ”gror”- hovbölder ÄR otroligt knepiga och kan ge de mest märkliga symptom ibland.

Dessutom hade min hovslagare en idé om att använda lädersulor sommartid vilket jag vet att en annan mycket ”hovintresserad” person förordade så det provar jag gärna.

Dels är flytsulor otroligt dyra men jag är också villig att prova sådant som kunniga personer föreslår och har bra erfarenhet av.

Så om Vicke förblir ohalt (snälla ….håll alla tummar….) så provar vi dessa sulor om ett tag!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Rackemarie

    Hoppas på att det bara var något skräp han trampat på. Jobbigt med ömfotade pållar.

    Svara
  2. Dressyrtant

    Håller tummar och tår för en liiiten sulblödning! Det här med lädersulor, vad är det? Behöver låta storpojken gå utan flytsulor i sommar men vågar nog inte.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>