2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Bra! Jag tror det ligger en del i det som nämns i artikeln att många inte är vana att rida i grupp på samma sätt. Förr var det så inskolat hos alla då man oftast red i grupp och alla var drillade från ridskolan. Nu när det finns så många privata anläggningar (vilket inte egentligen är negativt så klart) så tror jag att många tappar lite hur man rider när man är flera på samma yta, vi är inte vana vid det. Märker det i en del privata ridhus att man inte har så bra koll på högerregeln, skritt innanför fyrkanten osv samt att man inte är van att visa hänsyn och planera sin ridning i förhållande till andra. Många plöjer på med sina övningar och vägar oavsett var andra på banan är. Dessutom rider de lite ”konstiga vägar” kors och tvärs över ridbanan som gör att man har svårt att förutse lite var de ska ta vägen. Inget fel i det i sig men när man ska samsas många på liten yta så blir det ett problem….
  Jag tycker själv att det är svårt ibland att rida med många andra men märker också stor skillnad på olika personer, ibland går det jättebra att rida rätt så många och med andra så räcker det med att man är 2-3 stycken och man vet ändå inte var man ska ta vägen för att kunna rida själv och inte vara i vägen. Lite ridskoleskolning skulle nog inte vara fel för många ryttare idag….

  Svara
  • Birgitta

   Kunde som vanligt inte sagt det bättre själv.

   Och EN av flera anledningar till att jag rider tidiga morgnar är för att slippa rida med andra av precis de skäl du anger.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>