Fredag- meeting!

Kors i taket- hela familjen är på meeting i Våxtorp hos Björbäcks ryttarförening.

Jag skulle kunna skriva en bok om allt som har hindrat mig från att åka på ett enda meeting de 20 senaste åren och förutom att de hästar jag ägt i perioder varit för unga (man åker ju knappast på ett meeting med en 3-6 åring) så har huvudskälet stavats hälta/ skada hos aktuell häst. Det har verkligen varit som förgjort!

Och så höll det ju på att bli med Vicke också om ni minns hans lilla ”hoppa på 3 ben” för 2 veckor sedan.

Innan vi körde i morse gjorde jag en liten ”vet-check”- det gör jag ofta innan träningar/ tävlingar även fast jag då bara springer med Vicke 10-20 meter efter hagintag tex.

Jag har varit med om att komma till en tävling och först på plats kunnat konstatera att Vicke inte gått rent- en sådan resa kan man tveklöst vara utan….

På tävlingsplatsen finns 3 olika banor eller som min extremt hästokunnige man frågade idag ”vilken HAGE ska du rida i” *ASG*!!!

Jag åker ju alltid ensam till alla tävlingar men det är onekligen skönt med någon som kan serva med dricka tex; idag var det åter väldigt varmt och soligt.

Jag var nöjd med dagens ritt (MSV B:2) även om procenten bara landade på 63,5 och som sagt är jag mest glad att jag ens har kommit iväg.

Vi bor på något som heter Hallandsgården- ganska enkelt som synes men det var vad jag kunde hitta där man får ha hund med sig och som inte kostar skjortan.

Ska försöka ta mer bilder imorgon!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Nina B

  Kul att ni kom iväg!
  Vad rider du för klasser resten av helgen?
  Tja, huruvida man åker på meeting eller inte har ju att göra med tillgången på tävlingar om du frågar mig. 😉
  Innan vi flyttade till Umeå hade vi aldrig varit på annat än meetings!
  Man har inte så mycket val när närmaste tävlingsplats ligger 12 mil bort. 😉
  Till en början tyckte pållen det var himla märkligt att gå in i transporten och stå där mellan klasserna nu när vi åker över dagen, men han vande sig fort.

  Svara
  • Birgitta

   Jo det ska ju sägas att tillgången på tävlingar i mina trakter är MER än god så ärligt talat BEHÖVER man definitivt inte åka på meeting.

   Och det är inget jag kommer att göra annat än vid enstaka tillfällen.

   Denna helgen rider jag ”som vanligt” de klasser jag brukar rida; B2 och B5. Vet ju de som rider allt från LA till MSV A (!!!!) på en och samma häst men jag vill hålla mig till dessa program och förhoppningsvis rida in mig bättre och bättre över tid.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>