Lie?

På bilden ser ni min nya vän; en lie som stallägaren lånar ut!

Min tidigare erfarenhet av detta redskap är inte god- jag fick en lie av min pappa för över 10 år sedan.

Den lien, inser jag nu, måste ha varit på tok för oslipad så jag lyckade aldrig kapa något gräs med den och gav upp ganska snabbt.

Med dagens tingest går det bättre och ingen är gladare än Vicke gissar jag.

Använder ni er av lie någon gång?

Jag tycker som sagt att det är jättebra, dels då det knappt har växt upp något gräs i Vickes hage än och dels då det blir ett bra sätt att hålla efter gräs och växtlighet runt anläggningen samtidigt som det används och inte bara får ligga och vissna.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina

    Jepp, min morfar lärde mig både slå med lie och hur den skulle slipas när jag var i tonåren och det har jag haft mycket nytta av under åren!
    Fast sedan jag köpte slåtterbalken använder jag inte lien alls lika ofta. 😉

    Svara
  2. Minstral

    Laban liar under alla staket sommartid, han är superproffs, går snabbare än någon maskin.

    Svara
  3. Anonym

    Jag använder lie, både till att rensa under staket (tystare, mer miljövänligt och mer motion, än trimmer/röjsåg) samt om jag behöver ordna färskt gräs till häst som inte går på bete. Tänkte tipsat dig om just lie när jag läste om ditt repande, men det blev inte av. Så bra att du nu har en sådan.

    Svara
    • Birgitta

      Jag blev så avskräckt från lie sedan mitt första försök (hände absolut ingenting pga slö lie gissar jag) att jag inte har försökt igen förrän nu. Och det är ju huuuuur smidigt som helst.

      Nu fyller jag en påse med 8 kg gräs på några minuter.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>