Skärpning Radiotjänst

Härom dagen bad en person mig att kontakta Radiotjänst å dennes vägnar.

Personen hade fått handlingar från denna myndighet enligt vilka en kontrollant hade besökt hen (som bor i ett hyreshus) och ”hört tv-ljud” så nu ville de ha pröjs eftersom något tv-innehav inte var anmält.

Det ”komiska” (NOT) är att detta är en EXAKT upprepning av vad som hände förra året och då detta missförstånd klarades upp DEN gången.

Det är nämligen så att den påstådda tv-innehavaren förutom att ej HA en tv a) ej befann sig i Sverige för de påstådda kontrollerna och b) har en lomhörd granne som är över 80 år och har SIN tv på för full volym.

När jag ringde för att klargöra detta fick jag veta att tv-pejlade inte får öppna folks brevinkast för att höra varifrån tv-ljud kommer utan de verkar bara gissa sig till detta- något annat kan jag inte tro.

Och detta scenario har alltså drabbat en och samma person på exakt samma vis 2 år i rad och kan utan tvekan drabba hen igen enligt Radiotjänst. Tröttsamt!

Jag måste i sammanhanget ifrågasätta hur man väljer ut de man ska pejla- denna person har drabbats 2 ggr på 2 år medan en annan person jag känner har världens mega-parabol uppsatt väl synlig på sin fastighet utan att betala tv-licens och utan att Radiotjänst har reagerat.

Där SER man dessutom tv:n utifrån så man behöver inte ens lyssna efter påstådda ljud????

För övrigt kan jag berätta en annan märklig sak med Radiotjänst:

De kräver att man betalar tv-licens bara man HAR en tv- även om man hävdar att den är trasig.

Detta vet jag eftersom jag hjälpte en annan person i kontakterna med Radiotjänst och det var ingen måtta på våra mailkonversationer innan de slutligen gav upp (jag hade då fått skriva att tv:n var SLÄNGD för obrukbar räckte liksom inte).

Och ja…Henrik och jag betalar så jag slipper dessa plågoandar för egen del!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Manda Stillnert

  Spelar ju ingen roll om du har en dator, tv , mobiltelefon eller surfplatta numera då kan de kräva av dig att du ska betala då du kan streama tjänster med den. Och de fula i de hela är att direkt när du köper detta kommer de nå radiotjänst ..

  Svara
  • Filippa

   De gånger jag fått brev hem efter att ha köpt något sånt så har jag svarat att jag har köpt saken för att ge bort den i present och inte längre har den hemma =)

   Svara
 2. Filippa

  Jag har aldrig betalat, och kommer aldrig betala, jag struntar fullständigt i vad andra anser om detta – har varken sett på tv eller lyssnat på public service på åratal och är för övrigt inte särskilt förtjust i vare sig tvånget eller maffiametoderna ovan.

  Svara
  • Anna

   Håller helt med dig! Finns inga bra argument för public service. Noll. Och deras stasi-inspirerade kontrollverksamhet är närmast ruskig.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>