Bil och släpvård

Inför vår semester passade jag på att tvätta bilen och jag kommer också som vanligt under min sommarledighet att göra detsamma med släpet.

Dels trivs jag inte med smutsiga saker och dels är det lättare att få bort smuts som inte är ingrodd sedan evigheter.

Förr lämnade jag bort släpet för tvätt men även om det blev såååå bra och inte kostade mer än runt 500 spänn om jag minns rätt så är det ingen större möda att göra det själv även om det är en tråkig syssla.

Bilen ”slarvtvättar” jag ganska ofta i en närliggande gör-det-själv-hall och gör man det frekvent går det snabbt även om man inte får ett lika bra och hållbart resultat som om man lämnar bilen för professionell rengöring.

Denna typ av bilvård kostar ju lite mer men resultatet blir verkligen bra och de produkter som används är ofta inget man själv har hemma eller vet hur man ska använda för bäst resultat.

Har man hund och/ eller häst blir ju även interiören i bilen rätt sunkig med tiden  och klädsel tex kan ju vara ganska svår att få helt ren själv.

Hur gör ni med bil och släp?

Tvättar ni själva eller lejer ni bort jobbet? Vilket föredrar ni och varför?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Det mesta som är tungt, smutsigt och/eller tråkigt, samt kostar mindre i timmen än vad jag själv tjänar, lejer jag bort. Andra människor har utrustning och kunskap att göra det snabbare och bättre än jag, och jag kan göra annat =)

    Svara
    • Birgitta

      Det låter smart.

      Mina snabbtvättar tar 10 minuter (så länge räcker poletten för 20 spänn- sedan stängs vatten och schampo av) och det är absolut ”görbart” men jag ser ju andra (läs: 90 % äldre män) som kan stå och skrubba i timmar- inte alls min grej eftersom bilen ändå blir smutsig nästan direkt när man kör i ”hästmiljöer” , ffa på hösten och vintern.

      Svara
  2. Dressyrtant

    Bilen sköter jag väldigt dåligt. Släpet lämnas in på service och tvätt

    Svara
  3. Åsa T

    jag säger som Filippa, det någon annan gör snabbare och bättre än jag lejer jag bort. Biltvätt och fönsterputsning tex…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>