I höbristens spår

Är man det minsta aktiv på tex Facebook eller andra sociala medier kan man omöjligt ha undgått att läsa om det skriande behovet av stråfoder som tycks råda i hela vårt land i princip.

Jättejobbigt och stressande så klart och eftersom nöden är uppfinningarnas moder så har jag också läst många förslag på lösningar vilket känns bra.

Man ser sig om efter foder i andra länder, använder mark som egentligen var tänkt att ligga i träda och massvis av kommuner har erbjudit bönderna att gratis ta tillvara större eller mindre ”plättar” som inte nyttjas.

Jag tycker att det är fantastiskt med detta gensvar och det hade varit ÄNNU roligare om man i efterhand får läsa om och hur dessa ”extrainsatser” utnyttjats!

Jag hoppas verkligen att det inte blir ”mycket snack och lite verkstad” utan att de flesta erbjudandena utnyttjas och i slutändan kommer våra hästar tillgodo!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Vår hö-leverantör kan i nuläget garantera 30% av vad vi beställt att leverera. Efter diskussioner har kommer vi importera hö från Tyskland för 8 kr/kg. Det är ohyggligt dyrt, men hö måste hästarna ha och vi kan inte stå utan hö i November månad. Kommer även köpa ett par säckar Luzern Hack nu för att ha i lager om det blir kris. Känns helt galet att behöva göra detta

  Svara
  • Birgitta

   Det är många som resonerar som ni.

   Samtidigt läser jag om massvis av erbjudanden om att nyttja andras oanvända marker och är väldigt nyfiken på om och i vilken omfattning detta kommer att utnyttjas.

   En del går och slår med lie på pytteplättar och det kan man absolut göra om man har 1-2 lättfödda hästar, det sparar ju lite av ens behov i alla fall.

   Jag har själv dragit ner 2 kg/ dag på Vickes ensilage men det gjorde jag redan innan det blev kris och för att jag högg rätt mycket gräs åt honom. Men det kan man ju bara göra en begränsad tid…

   Svara
 2. Prick

  Har inte läst här på länge men du är ju aktiv som vanligt :). Har ni löst era stråfoderbehov? Grattis i så fall. Detta året är ett undantagsår hoppas jag. Helt galet varmt och torrt… Har beställt import-hösilage och det svider i plånboken kan jag säga…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>