Olycksrisk

Skrev om denna hink härom dagen och en läsare kommenterade:

”Även att ändarna på handtaget inte är invikta eller skyddade med gummi – hur lätt som helst att få in en bit grimma där om den sitter på, eller fastna med manen.”

Och det har läsaren 200 % rätt i vilket jag tänkte att jag skulle ha påpekat men som jag glömde.

Vi hade nämligen en incident i stallet just pga ovan för inte så länge sedan och det kunde ha gått riktigt illa:

Jag var precis på väg ut från stallet för att rida (snacka om tillfällighet) när jag hör världens brak från en av boxarna.

Jag springer dit och ser hur en av hästarna har fastnat med svansen i hinkens handtag och nu försöker slita sig loss genom att typ galoppera på stället i boxen.

Jag lyckas slita ner hinken och lugna hästen så pass att jag kan trassla ur svansen från hinken- hästen har då ”bara” slitit av en del tagel och ”skevat” hela hinken.

Vatten från hinken ligger över hela stallgången- det har gissningsvis flugit som en kaskad när hästen fastnade.

Vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt om jag inte rusat dit på några sekunder men det var ju som sagt rena turen att jag befann mig i närheten. En minut senare hade jag redan varit på väg till ridhuset.

Så se upp för dessa handtag är mitt råd!

En kommentar

  1. Anonym

    Haft två incidenter med dessa handtag i stallet. Båda i näsborrarna!!! Fick sys osv… Har handtagen tejpade efter första olyckan, andra ggn lyckades någon hitta en utan tejp som de använde…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>