En sexshop att minnas

Denna veckan är det festival i Malmö, för 33:e året i rad.

Det innebär att man kan strosa runt ännu mer på fler bilfria gator men det påverkar också trafiken så tillvida att vissa gator stängs av vilket för min del tex innebär att jag måste köra en delvis annan väg till och från jobbet.

Under en av de första dagarnas detour körde jag förbi en gammal bekant och drog lite på smilbanden 🙂 !

För ”tusen år sedan”, eller i alla fall över 20 var jag tjänstledig från mitt ordinarie socionomarbete och hade en projektanställning vars syfte var att få ut fler invandrarkvinnor i arbetslivet.

Projektet drevs av ett företag vars kontor låg vägg i vägg med en affär som jag på den tiden helst inte ville synas kring och jag gick alltid med snabba steg in och ut från kontoret.

Jag tänker på Grottan som enligt sin hemsida specialiserat sig på sexleksaker och sexiga underkläder.

På samma hemsida står att läsa: ”Grottan är en institution bland Malmös sexbutiker. Man startade redan 1967 och har legat på det smått klassiska läget vid Värnhemstorget sedan 1983. Nämner du Grottan i Malmö så vet alla vilken butik du menar, men inte många skulle erkänna att de varit där. Vilket är en spännande paradox eftersom Grottan gått strålande i alla tider.”

Och så tror jag säkert att det är för många, i alla fall i min generation.

Dagens unga tycker säkert inte att det ”är något” att gå in i en ”sexshop” och handla vuxenleksaker medan många i min ålder hade tyckt att det var ganska ”skämmigt”, eller är det jag som tänker som en tant 🙂 ?

Nu när man kan beställa ”allt” över nätet behöver man inte stå vid en fysisk kassa och skylta med sina inköp tänker jag men åter igen; det kanske säger mer om mig än om andra ha ha ha?

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Var en gång i sexshoppen som låg utanför Lund men det var så sunkigt på något sätt… Kalla mig konservativ men tycker det är motsatsen till lustfyllt och erotiskt med alla dessa ganska plastiga och vulgära grejer. Tycker dock absolut inte att det är pinsamt eller så, bara inte alls min grej.

  Svara
  • Birgitta

   På tal om att man tycker att vissa grejer är ”pinsamma” kom jag på ett minne från förr när jag och min man diskuterade detta inlägget.

   När jag var i tonåren skulle jag inte drömma om att handla…..bindor (!), DET tyckte jag var ”skämmigt” 🙂 🙂 🙂 .

   Nu har jag inte haft mens på säkert 25 år (har p- spruta) men skulle idag handla ett ton bindor vid behov ha ha ha!

   Svara
 2. Åsa T

  När jag som 17-åring flyttade hemifrån skickade jag storasyster att handla toaborste och toapapper åt mig.. Jag tyckte det var sååå pinsamt. 🙂

  Svara
 3. Marie

  Jag tycker inte alls att det är pinsamt att gå eller handla i en sexshop. Däremot är utbudet i butiker som Grottan ofta kasst, och inriktat för män, och en sjukt stereotyp bild av vad män ska tycka är sexigt. Det stör mig enormt.

  Det fanns en cool butik i Malmö (Friisgatan) som hette Justine och Juliette, mycket smakfull erotisk butik och inte alls plastigt och vulgärt. Hände flera gånger att jag stötte på äldre damer, säkert ca 70 år och uppåt, som stod och pratade om diverse inköp med personalen i den butiken. Helt underbart, det bröt min föreställning om vem som går i sexbutiker faktiskt.

  Svara
  • Marie

   För övrigt är jag rökare (japp, idioti) och tycker det är sjukt pinsamt och skäms över att köpa cigaretter eller röka så någon ser.

   Svara
   • Birgitta

    Faktiskt första gången jag hör någon rökare skämmas att visa att de röker.

    Det jag kan tycka är pinsamt med rökning är om man börjar röka i vuxen ålder.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>