Morgonritts- tider

Slogs av en roande tanke idag när jag tittade på diverse bilder på Instagram; folk som rider på morgnarna är inte sällan väldigt noga med att poängtera exakt hur dags de sitter i sadeln: i alla fall fram till klockan 8 ungefär ?

Man lägger upp en bild när man skrittar, eller en bild på en nyharvad ridbana tex och skriver ”klockan 7.46” eller ”klockan 6.50”.

Jag undrar om man är imponerad över sig själv eller vill imponera på andra (eller båda delarna) för de som rider senare än så skriver aldrig ”klockan 12.15” eller ”klockan 17.30”. 🙂 🙂 🙂 !

Själv sitter jag alltid i sadeln på morgonen, numera oftast runt 7.30, på den tiden jag hade kontorstider kunde det bli runt 06.00 så för mig är det varken konstigt eller imponerande- bara smart och passande.

Skulle jag däremot behöva rida 22.30 hade jag imponerats av mig själv….då ligger jag oftast och sover (om jag inte jobbar).

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Haha … kul tanke kan bara hålla med till max! Tror nog folk ska impa för i samhället ses det alltid som lite drönarsktigt att sova länge istället för att enligt arbetarsamhällets norm vara uppe i tidiga ottan och tjäma ditt uppehälle!

    Svara
    • Birgitta

      Brukar inte skriva det på mina Instagrambilder nej.

      Förtydligande: jag pratar om Insta story där man kan skriva egna texter PÅ bilden.

      Det är där jag ofta ser dessa exakta tidsangivelser, på minuten 🙂 .

      Jag vet inte själv hur man gör för jag lägger bara upp bilder på vanliga Instagram 🙂 .

      Svara
  2. Man

    Mycket ofta på bloggen iaf och vad är skillnaden på om man påtalar det på sin instagram eller på sin blogg?!

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…nä…det kanske inte är någon större skillnad att skriva ”i morse red jag som vanligt vid 7-tiden” eller att lägga en text över en insta story som det står ”6.42” på.

      Jag tyckte väl mest att det var lite roligt med dessa exakta tidsangivelser som att man verkligen har stenkoll på tiden…..

      Svara
  3. Cornelia

    Ibland rider jag tidigt och om jag ska vara ärlig så uppger jag tid ibland för jag tycker jag är duktig som rider så tidigt, haha. Dock går ju bloggar, FB, instagram, snapchat osv ut på att man vill ”skryta” för din upplevelse blir ju inte direkt bättre för att du lägger ut det på sociala medier utan du vill på något vis ha uppmärksamhet och just därför lägger man ut. Och många gånger lägger folk bara ut de saker som är bra, och därför blir det ibland en vriden bild och msn börjar ibland tvivla på sitt eget liv om det verkligen är bra för alla andra verkar ha det mycket bättre.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår vad du menar och just att skilda en inte förskönad häst/ridtillvaro tycker jag att jag försöker göra på bloggen.

      Jag har genom åren haft alla möjliga bekymmer med mina hästar; Archie fick tex fång, blev efter initialt jättefina tävlingsframgångar världens segpropp att tävla, Kreon var galen att rida ut, istadig på tävling, blev utdömd, Vicke gick inte att sitta på i början, glodde på tävlingar, vi har flera gånger fått usla procent på tävling osv.

      Jag hymlar inte med detta för så ÄR det för de flesta hobbyryttare, hästar blir sjuka och skadade, man rider dåligt, fattar dåliga beslut osv.

      Vet att en del bloggare mörkar en hel del och bara skriver om det bra och/ eller på ett mycket överdrivet sätt (vissas hästar och ridning har jag sett IRL och känner inte alls igen det jag sett med det jag läst) men det är inte min grej att försköna verkligheten så.

      Sanningen kommer dessutom alltid fram ändå….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>